Emekli Astsubaylar Derneği Başkanından açıklama

Subay şehit olursa cenazesi Kocatepe'den, astsubay şehit olursa cenazesi Hacıbayram'dan kaldırılır

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Muvazzaf askerleri tahrik etmeye çalışmak'la suçlanan Emekli Astsubaylar Derneği'nin başkanı Ahmet Keser'den Genelkurmay'a cevap geldi. Aynı çatışmada şehit düşen bir subay ile astsubayın namazlarının bile ayrı camilerde kılındığını söyleyen Keser, aynı yemeği bile ayrı yerlerde diyoruz diyerek ordudaki ayrıma dikkat çekti!

Genelkurmay Başkanlığı, özlük haklarının düzeltilmesi için bir süredir kampanya yürüten Emekli Astsubaylar Derneği'ni, 'muvazzaf personeli tahrik etmeye çalışmakla' suçladı.

Genelkurmay'ın bu açıklamasına yanıt Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser'den geldi. Keser, NTV'ye yaptığı açıklamada 'astsubayların ordu içinde maruz bırakıldığı ayrımcılıktan' yakındı.

ASKER CAMİLERİ BİLE AYIRMIŞ!

'Dünyanın hiçbir ordusunda bu tür ayrımcılıklar yaşanmayacağını' öne süren Keser, şunları kaydetti:

"Dünyanın hangi gelişmiş ordusunda aynı yemeği ayrı ayrı yerlerde yiyorsunuz? Subaylar erbaş ve erler vurulduğunda tedavi için ayrı yerlere yatırılır. Ankara'da bir subay ve astsubay aynı günde öldüğünde; subayın cenazesi mevzuat gereği Kızılay'daki Kocatepe Camii'nden kaldırılır. Astsubayın cenazesi ise Ulus'taki Hacıbayram'dan kaldırılır. Bu ayrımcılık dünyanın hangi ordusunda yapılır? Dünyanın hangi ordusunda kişi özgürlükleri bir kişinin iki dudağı arasına hapsediliyor?

'JAY JAY OKOCHA KADAR DEĞER GÖRMEDİK'

Kıdem düzenlemesi sırasında 2008 yılında 'birinci derecenin 4'üncü kademesi'nin astsubaylara verildiğini anlatan Keser, bu hakkın ertesi gün dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt tarafından 'ordunun disiplinini bozacağı' gerekçesiyle geri çekildiğini hatırlattı.

Keser, bu yönde karar alınmasının ardından televizyonlarda Fenerbahçeli olduğu bilinen Büyükanıt'a hitaben "Jay Jay Okocha'yı sevdiği kadar astsubayları sevseydi bunlar olmayacaktı" şeklinde açıklamada bulunduğunu ifade etti.

'GENELKURMAY TAHRİK EDİYOR'

Keser, Genelkurmay tarafından bugün yapılan 'muvazzaf personeli tahrik ediyorlar' ifadeleriyle de ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muvazzaf askerleri tahrik eden tarafından Genelkurmay olduğunu ileri süren Keser, Genelkurmay'ın açıklamasında yer alan 'komutanlık tazminatı' konusuyla ilgili şunları söyledi:

"Üst düzey karargah eğitimi almış olan subaylara verilen bir 'komutanlık tazminatı' var. Bugünkü çatışmada şehit olan 3 askerden biri olan astsubay, karakolun komutanı olmasına rağmen bu tazminatı alamadı. Genelkurmay'ın açıklamasında bu tazmiatın 97 bin astsubay arasından 128 kişiye verildiği belirtiliyor. Biz bu yanlışları söyledik. 30 senelik bir astsubayın bir üstteğmenle aynı maaşı aldığını söyledik. Biz hakkımızı hukuk merciinde aradığımızda Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde görev yapan subaylarla karşılaşıyoruz. Anayasa bütün özlük hakları kanunla düzenlenir derken bizde emir ile düzenleniyor."

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı bugün özlük haklarının düzeltilmesi için bir süredir kampanya yürüten Emekli Astsubaylar Derneği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Derneği ?muvazzaf personeli tahrik etmeye çalışmakla' suçlayan Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Birbiri ile kıyaslanamayacak statü, görev ve sorumlulukları nedeniyle personelin sahip olduğu bazı hak ve yetkilerin eşitsizlik veya adaletsizlik olarak nitelendirilmesi asker ve sivil kurum ve kuruluşların doğasına aykırıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber