İstanbul'da sürücülerin kabusu olan tam 23 bin DEĞNEKÇİ var!!!

Haber Giriş : 07 Haziran 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşi milletvekili dövmeye kadar vardıran İstanbul'daki otopark mafyasının bilançosu kabarıyor... Değnekçiler İstanbul'da günde 3 trilyon, yılda ise bir katrilyon liraya hükmediyor. Her köşe başında türeyen değnekçilerden sadece yakalananların sayısını ise İçişleri Bakanlığı açıkladı: Tam 23 bin 332 kişi...

iSTANBUL'DA otopark mafyasının ulaştığı boyutlar her geçen gün büyüyor. Her gün 800 bin aracın trafiğe çıktığı İstanbul'da araç sayısının onda biri kadar otopark var. Park sorunu yüzünden vatandaş sokakları açık otopark haline getiren değnekçilerin eline düşüyor. Değnekçiye para vermeyenler ise ya dövülüyor ya da araçları tahrip ediliyor. Şikayetçi olanlar ise bin pişman ediliyor. Hatta öldürülüyor. Tarihi evler otopark alanı açmak için kundaklanıyor.

GÜNLÜK 3 TRİLYON LİRA

İŞİ milletvekili dövmeye kadar vardıran mafyanın önüne ise geçilemiyor. Sokaklara otopark gibi kullanan değnekçiler, her gün 3 trilyon lira topluyor. Yıllık ciroları bir katrilyon liraya ulaşıyor. Otopark mafyasının Türkiye'yi ne denli sömürdüğü Meclis'e verilen önerge ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. Aksu, korsan otoparkçılar ile arasında çıkan tartışma sonrasında silah çekmek zorunda kalan CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın'ın soru önergesine verdiği yanıtta, son 5 yılda 23 bin 332 değnekçinin herhangi bir yetkisi olmadığı halde park ücreti alırken yakalanlandığını açıkladı.

487 TRİLYON CEZA...

AKSU, ?değnekçi' olarak adlandırılan bu kişilere toplam 487 trilyon 350 milyar lira para cezası kesildiğini belirtti. Ancak bu cezalar da değnekçiler için caydırıcı olmadı. Kaçak otoparkçı sorununun İstanbul'un yapısından da kaynaklandığını belirten Aksu, ?Artan nüfus, plansız ve çarpık kentleşmeden dolayı asayişe etki eden olaylarla diğer illerimizden daha sık karşılaşılmaktadır' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber