Vali Civelek: Şiddet gören kadın susmamalı

Yalova Valisi Esengül Civelek, kadına şiddetten erkeğin utanması gerekirken, bundan utanç duyan ve kimselere söylemeyenin yine kadınlar olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Valiliği ?Kadına Yönelik Şiddete Dur Diyelim? konulu bir konferans düzenledi. 400 kişilik salonda düzenlenen konferansa 70 civarında kadın dinleyici katıldı. Erkek izleyicilerin kadınlardan fazla olması dikkat çekti.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, salonun yarı yarıya boş olmasından duyduğu üzüntüyü belirterek başladığı konuşmasında, kadınlara yönelik yasaların öneminin ortada olduğunu belirtti. Coşkun, ?Ancak yeni bir şey açmamak lazım, acaba kadınlar erkeklerle yer mi değiştiriyor, öyle değil. Bir haksızlığın, bir mağduriyetin giderilmesi söz konusu. Şiddetin her türlüsüne karşı olmalıyız. Sporda şiddete, evde şiddete, pazarda şiddete karşı olmalıyız. Biz sporda şiddet yasasını çıkardık. Şimdi çözüm 'erkekleri stadyuma almamak' diyoruz. Korkarım ki toplumsal bir travma yaşıyoruz. Yakında kadınların ve çocukların da statlarda erkekler gibi birbirine girdiğini görürsek şaşırmamak lazım.? diye konuştu.

Yalova Valisi Esengül Civelek ise sorunun sadece ülkemize özgü olmadığını, tüm dünyada var olduğunu kaydetti. Vali Civelek, ?Şiddet tüm dünyadaki kadınlar ve çocuklar üzerinde ağır etkiler yaratmaktadır. Kadını olumsuz etkileyen şiddet hareketleri sürdükçe, kadının hayatına korku ve şiddeti sokmakta, toplumsal hayatta başarısız kılmaktadır. Bir kere şiddet kadını korkutuyor, sindiriyor. Uzmanlar der ki çocuğun her gün şiddete tanıklık etmesine gerek yok, bir kere bile bunu yaşaması hayatının geri kalanını olumsuz etkiliyor. Şiddete tanıklık etmiş çocuk, eğer kız çocuğu ise öğrenilmiş çaresizlik olarak yansıyor. Şiddete tanıklık etmiş olan eğer erkek çocuğu ise şiddeti meşru kılmak için aile içinde ve yakın çevresinde gördüğü şiddeti örnek olarak kullanabiliyor. Şiddet ne olursa olsun, kabul edilebilir bir olgu değildir.? dedi.

Kadının başına gelen olayı hiçbir şekilde paylaşamadığını ve bunu anlatmaktan utandığını söyleyen Vali Civelek sözlerini şöyle sürdürdü: ?Utanması gereken şiddet uygulayan olması gerekirken, kadın bundan utanıyor. Ve yasalarda bulunmasına rağmen haklarını nasıl kullanacağını bilmediği için resmi mercilere başvuramıyor. Şiddet aile yapısını ve dolayısıyla toplumsal yapının bozulmasına neden oluyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber