06/05/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası 10. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'ne katılacak. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Kongresi'ne katılacak, valiliği ziyaret edecek. Erdoğan, Kilis Öncüpınar Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulunacak. (14.00/17.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Avcılar Belediyesi Firuzköy Kültürevi'ni ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu, Firuzköy Spor Salonu ve Cihangir Kentevi'nin açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı'nda düzenlenen 'Delikanlım? İyi Bak Yıldızlara' adlı belgeselin gösterimi ile Zülfü Livaneli konserini izleyecek. (13.00/13.30/14.00/20.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılacak (14.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Yerköy ilçesi Sekili beldesine bağlı Çakırhacılı köyünde düzenlenecek yağmur duasına katılacak.

Gaziantep'te düzenlenen 'Peygamber Yolu' sempozyumu devam ediyor. (10.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de partisinin kadın kolları kongresine katılacak. (11.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de Yunus Emre'yi anma programına katılacak. (10.00/15.00)

BDP Genel Başkanı Selahettin Demirtaş, partisinin Bursa il kongresine katılacak (13.00)

Fransa, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandık başına gidiyor.

Yunanistan'da erken genel seçimler yapılıyor.

Ermenistan'da genel seçimler yapılıyor.

Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor.

Kuzeydoğu Amerika 5. Türkçe Olimpiyatı ödül töreni büyük coşkuya sahne oldu.

Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği'nde düzenlenen geceye katıldı.

Rusya lideri Vladimir Putin'in 7 Mayıs'ta yemin ederek Kremlin'e oturmasından önce muhalefet yeniden gösteri yapacak. On binlerce Putin karşıtı Kalujkaya Meydanı'ndan yürüyüşe geçecek ve Kremlin'in yakınında yer alan Bolotnaya Meydanı'nda miting düzenleyecek.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev üst düzey yöneticilerle bir araya gelerek veda etti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama'nın güvenlik danışmanı Tom Donilon'la bir araya geldi. Putin'in yemin töreninin ardından ilk yurt dışı ziyaretini ABD'ye yapması, 18-19 Mayıs'ta yapılacak G8 zirvesi için bu ülkeye gitmesi planlanıyor.

İngiliz mimar, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında su altı müzesi yapacak.

Uyuşturucuya karşı 398 bin kişi eğitimden geçti (Özel)

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM), 2011 yılında madde kullanımı ve zararlarına karşı farkındalık artırıcı eğitim, seminer, konferans ve panel gibi etkinlikler düzenledi. Uyuşturucuya karşı bilinçlendirme eğitim faaliyetlerine aralarında öğrenci, öğretmen ve ailelerin de bulunduğu toplam 397 bin 966 kişi katıldı. 2011 yılında en fazla faaliyet yapan iller ise İstanbul, Mersin, Hatay ve Konya oldu.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, Estonya Büyükelçiliği, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde düzenleyeceği 'Kıtalararası Kuzey Yürüyüşü' Boğaziçi Köprüsü'nde gerçekleştirilecek. (08.30)

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 5. haftasında Trabzonspor ? Fenerbahçe ve Galatasaray ? Beşiktaş karşı karşıya gelecek. (19.00)

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nun 5. haftasında Bursaspor ? Sivasspor ile Eskişehirspor ? İstanbul BBSK karşı karşıya gelecek. (15.00)

Beko Basketbol 1. Ligi play-off maçlarına Beşiktaş Milangaz ? Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes ? Pınar Karşıyaka karşılaşmalarıyla devam edilecek. (15.00/20.00)

Bank Asya 1. Lig'de 33. hafta Akhisar Belediye-Karşıyaka, Göztepe-Konyaspor, Kasımpaşa-TKİ Tavşanlı Linyit, Giresunspor-İstanbul Güngörenspor, Boluspor-Çaykur Rizespor, Gaziantep Büyükşehir Belediye-Denizlispor, Adanaspor-Kartlaspor ve Elazığspor-Bucaspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (14.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber