Görme özürlü vekilden, 'çift şahitli imza' zorunluluğunu kaldırma talebi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin görme özürlü Milletvekili Lokman Ayva, çiçeği burnunda Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan, "çift şahitli imza" zorunluluğunu kaldırmasını istedi.

Bakan Çubukçu'dan ilk isteğinin bu olacağını belirten Ayva, "Meclis'in biz körleri böyle cezalandırmasına izin vermeyeceğiz" dedi. TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilen Özürlüler Yasa Tasarısı'nda yer alan, özürlülerin banka işlemlerinden oy kullanmasına kadar "2 şahitli imza" uygulamasının sona ermesini düzenleyen maddesine Adalet Bakanlığı'nın karşı çıkması, AK Parti'nin görme özürlü milletvekili Lokman Ayva'yı kızdırdı. Söz konusu maddeyle ilgili yaşanan tartışmalar üzerine Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'dan randevu isteyen Ayva, çiçeği burnunda bakandan yardım isteyecek. "2 şahitli" imza döneminin sona erdirilmesini isteyecek olan Ayva, "Nimet Hanım, çok demokratik ve özgürlükçü bir isim. Bu konuda bizim yanımızda olacağına inanıyorum" dedi.

Ayva, Meclis'in körleri bu şekilde cezalandırmasına izin vermeyeceklerini kaydederek, "2 şahitli imza" döneminin artık sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Çubukçu'nun ilk işinin Özürlüler Yasa Tasarısı'nın çıkmasını ve tam olarak uygulanmasını sağlamak olduğuna işaret eden Lokman Ayva, "Bu konuda Nimet Çubukçu'ya yüzde yüz güveniyorum. Zaten hep birlikte çalıştık. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda da birlikteydik. Sandalyelerimiz yan yanadır. Kendisinden en öncelikli isteğimiz, Özürlüler Yasa Tasarısı'nı en iyi şekilde uygulamaktır. Özürlülerin topluma kazandırılmasında kendisine büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber