Üniversiteler Arası Halk Oyunları Final Yarışması sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı'nın, 2011-2012 eğitim öğretim yılı faaliyet programı kapsamında, Amasya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Halk Oyunları Final Yarışması sona erdi.

Final yarışmaları sonrası konuşma yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "5-6 Mayıs 2012 tarihleri arasında üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen 2011-2012 Üniversiteler Halk Oyunları Final Yarışmaları, Türkiye genelinde 22 üniversite ve yaklaşık 800 halk oyuncu ve müzisyenin katılımı ile gerçekleşti. Bu organizasyonun gerçekleşmesine katkılar sunan, başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve çalışanlarına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi.

?2011-2012 Üniversiteler Halk Oyunları Final Yarışmaları'nın, Düzenlemeli Dal Yarışması sonuçlarında dereceye giren üniversiteler şöyle sıralandı: Kocaeli Üniversitesi, Artvin yöresi oyunları ile birinci, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya yöresi oyunları ikinci ve Marmara Üniversitesi, Kırklareli yöresi oyunlarıyla üçüncü oldu.

?2011-2012 Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışmaları'nın, Düzenlemesiz Dal Yarışması'nda Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Diyarbakır yöresi oyunları ile birinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas yöresi oyunları ile ikinci, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzurum yöresi oyunları ile üçüncü oldu.

Bu yıl ilk kez Amasya'da verilen En İyi Müzik Ödülü sıralamasında ise Kocaeli Üniversitesi birinci, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ikinci ve Marmara Üniversitesi üçüncü oldu. Dereceye giren halk oyunlarına ödülleri, düzenlenen törenle birlikte verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber