Ölümlü kazaların yüzde 97'si trafik ihlalinden kaynaklanıyor

Uzmanlar, kazaları araçların yapmadığını, sürücülerin yaptığını belirterek, kazaların yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 7-13 Mayıs Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Jandarma Kıdemli Başçavuş ve Trafik Tim Komutanı Yılmaz Atılgan, trafik kazalarının yüzde 97'sinin insan odaklı trafik kurallarını ihlal etmekten kaynaklandığını söyledi. Her yıl trafik kuralı ihlalinden binlerce insanı trafik canavarına kurban verdiklerini belirten Atılgan, trafikte bir anlık dalgınlık ve dikkatsizliğin ölümle sonuçlanabileceğini kaydetti. Trafik düzeninin toplumun düzeyinin göstergesi olduğunu belirten Atılgan, trafik kurallarının tek başına bir anlam ifade etmediğini, uygulanırsa ve uyulursa bir anlamı olacağını söyledi. Atılgan, "Trafik kurallarına uymak bir vatandaşlık görevi. Sürücünün basit gördüğü bir trafik kuralı yaptığı kaza ile ölümüne neden olabilir. Kazaları araçlar yapmıyor. Sürücüler yapmıyor. Kazaların da yüzde 97'de insan kaynaklı." dedi.

Tören sonunda yılın trafik polisi, jandarma trafik görevlisi, yılın şoförü ve trafik konulunu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Yılın sürücüsü Şükrü Işık, yılın jandarma trafik görevlisi Jandarma Kıdemli Başçavuş Danyal Boz ve trafik polisi Erdoğan Çetintürk oldu.

60'ncı Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu gönüllü trafik denetçisi öğrenciler Melisa Can Çinkılıç, Rabia Şahin, Meryem Aras ve Elçin Gül gönüllü trafik denetçiliği hakkında aldıkları eğitim hakkında bilgilendirme yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber