Teknosa, halka arz için 9 Mayıs'ta talep toplamaya çıkıyor

Sabancı Holding bünyesinde bulunan Teknosa, hisselerinin yüzde 10'unu halka arz ediyor. Bu kapsamda talep toplama tarihleri 9-10-11 Mayıs, fiyat aralığı 7-8,25 TL olarak belirlendi. Ak Yatırım'n konsorsiyum önderi olduğu halka açılmada toplam 28 aracı kurum yer alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halka arzın detayları Sabancı Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ve Ak Yatırım Genel Müdürü Atilla Penbeci tarafından basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Toplantıda söz alan Haluk Dinçer, "Teknosa'yı halka arz ederek, ülkenin geleceğine, yeni yatırımlara imkan tanıyoruz. Hedefimiz Ulusal 100 Endeks'in en değerli şirketleri arasına girip ortaklarımıza gelir getirmektir." dedi.

Türkiye ekonomisinin önemli aşamalar aldığına işaret eden Dinçer, "Ülkenin Avrupa'dan olumlu biçimde ayrıştığını görüyoruz. Bakın Türkiye, ABD ve Avrupa'nın güç günlerden geçtiği 2010'da yüzde 9,2, 2011'de yüzde 8,5 büyüdü. Bu büyüme oranlarına dünyada gıpta ile bakılıyor. Yine 2012'de yüzde 3-4 büyüme öngörülüyor. " ifadelerini kullandı. Bu rakamların piyasalar tarafından olumlu algılandığını, uluslararası yatırımcılara güven verdiğini vurgulayan Dinçer, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin olumlu görünümü yeni yatırım ve atılımlara ilham veriyor. Biz de böyle bir ortamda marka algısı ve bilinirliği olan grubumuzun parlayan yıldızı Teknosa'yı halka arz ediyoruz. Teknosa, 13 seneden sonra halka açılan ilk şirketimiz olacak. Zaten 2012, halka arzın Teknosa için olumlu olacağı sinyalini verdi. Ben bu uygulama ile şirketin yatırımcıları memnun edeceğine, iyi performans yakalayacağına kanaat getiriyorum. Nihai olarak Teknosa paydaşlarına yatırım imkanı yaratmak için halk açılıyor."

Gazetecilerin "Halka arzdan elde edilecek gelirleri nerede kullanacaksınız? Sırada angi şirketler var?" sorularını da Sabancı Perakende Grubu Başkanı Dinçer, şöyle cevapladı:

"Halka açılmadan elde edilecek gelirler Sabancı Holding tasarrufunda bulunacak. Holdingin kararlarına uygun gelirler değerlendirilecek. Diğer yandan Teknosa'dan sonra Avivasa, Enerjisa ve Diasa'nın halka açılması söz konusu olacak. Şu an için halka açılacak grup şirketlerinin adedi 4'tür."

NANE: BU SENE YÜZDE 20'LER SEVİYESİNDE BÜYÜYECEĞİZ

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise halka açılmayı bir düğün olarak niteledi. Mehmet Nane, hem ürünleri ile hem hisseleri ile müşterilerinin emrinde olduklarını belirterek, "Talep toplamalar sonucunda yeni hissedarlarımızla geleceğe iradeli, kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Müşteriyi odağa oturtacağız." dedi.

Teknosa'nın 2011 bilançolarına ve 2012 hedeflerine değinen Nane, şunları kaydetti:

"Geçen sene Best Buy'ın Türkiye oprasyonlarını satın aldık. Net satışlarımız da yüzde 29 artışla 1,7 milyar lira dolaylarına geldi. VAFÖK marjı yüzde 6,4'ü buldu, turuncu kart kullanıcı adedi de 2 milyonu aştı. Şu an itibari ile 74 ilde faaliyetteyiz. 274 mağazamız, yani 130 bin 80 metreka alanımız var. Bu sene çift haneli yani yüzde 20 dolaylarında büyüme amaçlıyoruz. Ayrıca 30 milyon lira yatırımla 20 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz, yani 30 bin metrekare daha ilave yapmayı temenni ediyoruz."

Teknosa'nın dış yatırımlarla ilgili hedefleri sorulan Genel Müdür Mehmet Nane, "İlk etapta Best Buy'ı satın aldığımız konsolidasyon döneminde önemli rol olmayı hedefliyoruz. Bu rolü yerine getirmemizin ardından hedef çevre ülkeler olacaktır." karşılığını verdi.

YÜZDE 10 HİSSE HALKA ARZ EDİLECEK

Teknosa'nın halka açılmasına dair detayları anlatan Ak Yatırım Genel Müdürü Atilla Penbeci, burada yatırımcıya takdim edilecek hisse oranının yüzde 10 olduğunu, ek satışlar halinde bunun yüzde 11,50'ye çıkacağını duyurdu.

Penbeci'nin aktarımına göre halka arzda hisse fiyat aralığı 7-8,25 TL olarak belirlendi. 9 Mayıs'ta başlayacak talep toplama 11 Mayıs'a kadar devam edecek.

Ak Yatırım'n konsorsiyum önderi olduğu işlemde toplam 28 aracı kurum yer alıyor. Konsorsiyum toplam yüzde 70 olan ülke içi tahsisatın tamamının yüküleniyor. Atilla Penbeci, konsorsiyumun yüzde 70'e varan yükleniminin son dönemde yapılan halka arzlarda görülen en büyük oran olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber