YÖK Başkanı: 'Üniversitelerimizi en iyi hale getirmeliyiz'

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Türkiye'deki üniversiteleri dünyadaki üniversitelerle yarışabilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Mezunlarımıza gerek ülke içinde gerek ülke dışında istihdamın sağlanması için gerekli yeterliliğin kazandırılması şart" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bologna Sürecinin Türkiye'de Uygulanması Projesi 2011-2013, Bologna Eşgüdüm Komisyonu Koordinasyonu Toplantısı' rektörlerin katılımıyla Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Çetinsaya, Türkiye'deki üniversiteleri dünyadaki üniversitelerle yarışabilir hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Yükseköğretimi de ülkemizin iç ve dış politikası doğrultusunda yenilemeliyiz" dedi.

Eğitim ve araştırmayı birlikte yürütmek gerektiğini dile getiren Çetinsaya, "Mezunlarımıza gerek ülke içinde gerek ülke dışında istihdamın sağlanması için gerekli yeterliliğin kazandırılması şart. Projeye üye olan 47 ülke ve davet edilen 40 ülkeyle küresel yükseköğretim süreci görüşüldü. Medyada Bologna istediği için böyle yaptım şöyle yaptık beyanları var, bundan kaçınmalıyız. Bologna'yı kutsallaştırmak da anlamlı bir yol değil" şeklinde konuştu.

Yükseköğretim Kurumu Başkan Danışmanı Armağan Erdoğan ise, 2012 Bükreş Bakanlar Zirvesi'nde yükseköğretime daha fazla kaynak ayrılması ve istihdam stratejilerinin güçlendirilmesi gerektiği sonucuna varıldığına dikkat çekerek, "Erişimi artırmak için ulusal tedbirler alınması lazım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber