Ömerli'de KCK'dan 8 kişi daha tutuklandı, 4 kişi de gözaltında

Mardin'in Ömerli ilçesinde son bir hafta içinde terör örgütü PKK-KCK üyesi olmak ve terör örgütüne yardım yataklık suçlaması ile tutuklananların sayısı 29'a yükseldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcının talimatı ile bugün de 4 kişi gözaltına alındı.

Ömerli ilçesinde mahkemeye sevk edilen 21 kişiden 8'i 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Örgüte yardım ve yataklık etmek' iddialarıyla tutuklandı. Son tutuklamalarla birlikte Ömerli ilçesinde son bir hafta içinde terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütüne yardım yataklık suçlaması ile tutuklananların sayısı 29 oldu.

Bir hafta önce Ömerli'de gerçekleştirilen operasyonda aralarında BDP Ömerli ilçe eş başkanları M.K. ve S.Ş., BDP Ömerli ilçe yöneticileri M.D.R., İ.E., V.P., BDP Ömerli eski ilçe başkanı S.K. ve C.Y.'nin de aralarında bulunduğu 23 kişiden 21 kişi 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Örgüte yardım ve yataklık etmek' iddialarıyla tutuklanmıştı. Ömerli'de bir hafta içinde gözaltına alınanların sayısı 44'ü buldu. Tutuklananların sayısı ise 29 oldu. KCK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında Ömerli ilçesinde savcının talimatı doğrultusunda 4 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Tutuklanan şahısların geçen yıl Temmuz ayında Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyünde 3 askeri şehit eden PKK'lılara bilgi sızdırıp sızdırmadıkları konusunun araştırıldığı iddia edildi.

24 Temmuz 2011 günü yaşanan olayda İkipınar Jandarma Karakolu'nda görevli Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk, köyde gittikleri bir korucunun evinde yemek yedikten sonra, köydeki tepede bulunan karakola dönerken, PKK'lıların kurduğu pusu sonucu şehit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber