Sezer, iki Kanunu onayladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yasalar, yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderildi.

Sezer'in onayladığı 5361 sayılı "Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu ile Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"a göre, Bağ-Kur'a bağlı çalışan, en az 10 ay sağlık sigortası primi ödeyen ve prim borcu bulunmayan sigortalı ve hak sahipleri, yurtdışında tedavi imkanından yararlanabilecek.

Bağ-Kur'lular, Sağlık Bakanlığı'nca yetkili kılınan hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenen raporlara göre, yurtiçinde tedavisinin mümkün olmadığı tespit edilen ve Sağlık Bakanlığı'nca da uygun görülen hastalıkların tedavisi için Kurum Yönetim Kurulu kararı alınarak, yine bu raporda belirtilen refakatçi ile 6 ay süreyle yurtdışına gönderilebilecek. Bu süre, yurtdışında tedaviyi yapan sağlık kuruluşunun gerek görmesi ve bu gerekliliğin raporu veren hastane sağlık kurulunca uygun bulunması durumunda, 6 aylık dönemler halinde en çok 2 yıla kadar uzatılabilecek.

Acil müdahaleyi gerektiren durumlar ile hastalığın komplikasyonuna bağlı olarak gelişen durumlar hariç, raporda belirtilmeyen hastalıklara ait tedavi giderleri ödenmeyecek.

Cumhurbaşkanı Sezer'in onayladığı diğer kanun ise askerliğini yapmamış hukuk fakültesi mezunlarına da askeri hakimlik için başvurma hakkı tanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber