Vakıfların Gaziantep ve Kilis'te kira geliri 6 milyon TL'ye ulaştı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep ve Kilis'te son 6 yılda 600 bin TL olan kira gelirlerinin, 10 kat artarak 6 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsa Güven, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal ve Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ile 7-13 Mayıs'ta kutlanan Vakıflar Haftası ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Haftayla ilgili etkinlikler hakkında bilgi veren Güven, bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetleri de aktardı.

2006 yılından Gaziantep'te 34 vakıf eseri restore ettiklerini ve 8 iş merkezi yaptıklarını kaydeden Güven, ?Vakıf gayrimenkullerini değerlendirdik. İlimizde fakir ve yardıma muhtaç insanlara kuru gıda, gazi ve şehit çocuklarına burs, herhangi bir sosyal yardım kurumundan yardım almayan insanlarımıza da aylık maaş ödemekteyiz. Yani bizim yalnız tarihi eserler ve restorasyonundan ziyade, bu faaliyetlerimiz de mevcut. Şuan bulunduğumuz binanın inşaatını da 1 yıl içinde bitirdik ve 1,5 yıldır da içinde oturuyoruz. Bizim yaptığımız projeler, Gaziantep'in mimarisi bozmayacak ve ona daha da güzellik katacak şekilde uygulanıyor.? dedi.

Gaziantep ve Kilis'te son 6 yılda 600 bin TL olan kira gelirlerinin, 10 kat artarak 6 milyon TL'ye ulaştığını da dile getiren Güven, "Gayemiz, kendi gelirlerimizle bize emanet edilen vakıf kültür varlıklarımızı ayakta tutmak ve geçmişle bağımızı yarına taşımaktır. Gücü ve imkanı olan bütün insanlarımızın, vakıflara katkıda bulunmaya davet ediyorum.? diye konuştu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Bakkal da vakıfların dini yönden önemine değinirken, vakıf eserlerinin korunması gerektiğine dikkat çekti.

Kültür Turizm Müdürü Efiloğlu ise turizm açısından da vakıf eserlerin büyük önem arz ettiğine atıfta bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber