Başbakan: Bu dalgalarda ülke boğulur

Erdoğan, 28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili, "Bu dalgalar böyle arka arkaya geldikçe o dalgalarda kusura bakmasınlar ülke boğulur'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya seyahati sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, 28 Şubat soruşturmalarıyla ilgili , ''Bunlar toplumun huzurunu da doğrusu kaçırıyor. Bundan bizler de ciddi manada rahatsızız. Yani atılması gereken adımlar atılır, biter, geçer. Ama bu dalgalar böyle arka arkaya geldikçe o dalgalarda kusura bakmasınlar ülke boğulur'' dedi.

Başkanlık sistemi

Erdoğan, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili, ''Demokrasinin bir tartışma rejimi olduğunu kavramamız öğrenmemiz lazım. Her şeyi tartışmalıyız, konuşmalıyız ve bundan da çekinmemeliyiz. Nihayetinde bunun kararını kim verir? Halkımız. Şu anda bir yeni anayasa yapılacak, yapılmasına çalışıyoruz. Bu yeni anayasa çalışmaları içerisinde başkanlık veya yarı başkanlık o da tartışılır. Yeni anayasada bu yerini alır veya almaz bu ayrı bir konu'' dedi.

Dil sürçmesi oldu

Erdoğan, yeni anayasa süreciyle ilgili açıklamasında kullandığı ''tek din'' ifadesine ilişkin de, ''O gün orada 'tek vatan' yerine tek dini söylemiş oldum. Bu bir dil sürçmesidir. Bunu farklı yere çekmelerine gerek yok, çünkü bunların bu şekilde bizim bunu nasıl söylediğimiz zaten partinin kuruluşundan bu yana bellidir ve onu ben böylece düzeltmiş olayım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber