Fen liselerinde görevlendirilecek ögretmenlerin atanma koşullarında değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 07 Eylül 2003 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen Lisesi'ne basvuru ve nakil sartlari, ögrenci lehine kolaylastirildi

Milli Egitim Bakanligi Fen Liseleri Yönetmeligi'nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.

Yönetmelik degisikligiyle, fen liselerine giris için açilan sinava ders notlariyla ilgili basvuru kosullari yeniden belirlendi. Buna göre ''Giris sinavina, ilkögretim 8. sinifta ögrenim görmekte olan ögrencilerden 6 ve 7. siniflarda Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin her birinin yil sonu notu en az ''orta'' ve bu derslerin yil sonu notlarinin agirlikli ortalamasi en az 4.00 olanlar basvurabilecek.''

Buna göre ögrencilerin 6 ve 7. siniflarda Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden birinin yil sonu ortalamasi en az 3.00 olabilecek. Bu durumda 6 ve 7. siniflarda söz konusu derslerden yil sonu ortalamalari 5, 5, 3 veya 5, 4, 3 olan ögrenciler de fen liselerine basvurabilecek.

Önceki düzenlemede, ögrencilerin giris sinavina basvurabilmesi için 6 ve 7. siniflarda Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin her birinin yil sonu notu ortalamasinin en az 4 olmasi gerekiyordu.

Yönetmelik degisikligiyle fen liseleri arasinda ögrenci nakillerine de esneklik getirildi. Ögrenci nakli, okul ve sinif kontenjanlarinin asilmamasi ve ögrencinin giris puaninin naklen gitmek istedigi okulun sinavini kazandigi yildaki giris taban puanindan az olmamasi kosuluyla öncelik sirasina göre olacak.

Önceki yönetmelikte de yer alan ögrenci nakli için aranan ''dogal afet, can güvenliginin olmamasi ve saglik durumu'' kosullarina yeni maddeler eklendi.
Fen liseleri arasinda nakiller su öncelik sirasina göre yapilacak: ''Dogal afet, can güvenliginin olmamasi, anne veya babanin ölümü, ögrenci velisinin herhangi bir göreve atanmasi, görev yeri degisikligi, görevine son verilmesi, emekli olmasi; anne-babanin bosanmasi, ögrencinin ögrenim gördügü yerdeki saglik kuruluslarindan saglik kurulu raporu almasi, velinin isyerini nakletmesi veya isyeri açmis oldugu tarihten itibaren en az 6 ay geçmis olmasi ve bu süre için sigorta veya Bag-Kur primini yatirmis olmasi.'' Dogal afet, can güvenliginin olmamasi ve saglik kurulu raporu alinmasi gibi acil durumlarda ögrenci nakil islemleri; genel liselerde nakillerin oldugu zamanlarda, acil durumlar disindaysa yariyil ve yaz tatilinde okul müdürlüklerince tamamlanacak.

Fen liselerinde görevlendirilecek ögretmenlerin atanma kosullarinda da degisiklik yapildi. Bu okullara atamalarda esas alinan siralamada ''alanlarinda eser vermis olanlar ile bilimsel yayin organlarinda makaleleri yayimlanmis olanlar'' ikinci öncelikli olacaklar.

Fen liselerinde görev yapan ögretmenler her yil bir hizmet içi egitime katilacaklar. Çesitli nedenlerle herhangi bir yilda hizmet içi egitime alinmayanlar ikinci yilda bu egitime alinacaklar.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber