Eskişehir'de DHKP-C operasyonu: 5 öğrenci gözaltına alındı

Eskişehir'de terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, üniversite öğrencisi 5 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce şehirdeki terör örgütü DHKP-C'ye yönelik kapsamlı çalışma başlattı. Ekipler, bir süredir devam eden çalışmalarda kentteki üniversitelerde eğitim gören bazı öğrencilerin terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanması içinde yer aldığını, örgüte adam toplamaya çalıştığını, illegal faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.

Bunun üzerine savcılık izni ile bu sabah saatlerinde harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, değişik adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ileri sürülen ve kentteki üniversitelerde eğitim gören Seren Ö., Sevim S., Ceren C., Kezban Y. ve Mustafa Erdal H. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Polis, örgütsel dokümanlara el koydu.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin Emniyetteki ifade verme işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber