Aydın Şengül: Muhtarlıklar kapanmayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, muhtarlar için, "Onlar elimiz, kulağımız" benzetmesi yaparak, muhtarlıkların kapanmayacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şengül, Meclis mesaisi dışında seçim bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Menemen ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla biraraya gelen Şengül, sıkıntıları birinci ağızdan dinlemenin önemini vurguladı. Muhtarlar da Şengül'e TEDAŞ, köy yolları, üstgeçit, tarım alanları ve sulamayla ilgili sıkıntılarını anlattı.

Menemen'de muhtarlarla kahvaltıda buluşan Milletvekili Şengül, ?Muhtarlarımız, toplumumuzun adeta isimsiz kahramanları. Bulundukları bölgenin nabzını en iyi tutan onlar. Bu yüzden onlarla sık sık biraraya gelip sorunları birinci ağızdan dinlemeye özellikle dikkat ediyoruz. Yapabileceklerimiz ve yapamayacaklarımızı ortaya koyup vatandaşı aldatan siyaset yapmayacağız. Neyi yapabilirsek, neye gücümüz yeterse onun sözünü vereceğiz. Biz hizmeti siyasetin dışında tuttuk ve tamamen hizmete odaklandık.? diye konuştu.

Muhtarların tüzel kişiliği ve sosyal haklarıyla ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Şengül, yeni yapılacak kanunla muhtarların imkânlarında iyileştirmeye gidileceğini ifade etti. Şengül, ?Muhtarlıklar kapanacak dedikodusuna inanmayın. Yasayı yakından izleyen ve içinde olan biri olarak söyleyebilirim ki muhtarlıkları kaldırmak gibi bir durum yok. Şu anda orman köyleri, iktidar ve büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanamıyor. Bundan sonra böyle sorun kalmayacak. Stratejik öneme sahip yerler, köyler için gelir oluşturuyor. Muhtarlıkların bundan sonra belediye başkanlıkları gibi bütçeleri olacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber