Büyükşehir'den Çankaya'ya Akpınar için 15 günlük süre

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Akpınar Heyelan Bölgesi'nde mağdur olan vatandaşların konut sorununu çözecek adımı atması için Çankaya Belediyesi'ne 15 gün süre verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Gökçek, konunun aciliyeti nedeniyle öncelikli olarak, Çankaya Belediyesi'ni Akpınar Mahallesi Heyelan Bölgesi'nde yaşanan sorunu çözüm bulması için uyardı. Belediye meclisi üyelerine seslenen Gökçek, Çankaya Belediyesi'ne daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sorunun çözümü yönünde çıkan karara uymaya, ya da mağdurlarla anlaşarak 15 gün içerisinde sorunu çözmeye çağırdı.

Sorunun 15 gün içersinde çözülmemesi durumunda olaya Büyükşehir Belediyesi'nin el atacağı uyarısında bulunan Gökçek, ?Eğer uyarılarımız dikkate alınmazsa Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Çankaya Belediyesi'ne ait 50 dönümlük bir alanı harca değer esas üzerinden kamulaştırarak, mağdur vatandaşlarla protokol yapacağız. Netice itibariyle Akpınar Mahallesi'nde konutların kaymasına neden olan sorumlu kamu kuruluşunun bunun karşılığını vermesi, ceremesini çekmesi gerekir. Bu konuda doğrudan doğruya sondajlar yapılmadan inşaata izin verilmesi, temel atılırken gerekli çalışmaların yapılmaması, istinat duvarlarının çekilmemesi Çankaya Belediyesi'nin kusurudur. Ceremesini de Çankaya Belediyesi çekecek.? dedi.

OLGURLAR, IHLAMUR VE YEŞİLIRMAK SOKAKLARI, CADDE OLDU

Daha sonra başkanlık makamına sunulan bazı önergeler gündeme alınarak mecliste görüşüldü. Olgunlar Sokak'ın 580 metrelik bölümünün 18 metre genişliğinde olduğu bu yüzden bu bölümün aynı isimle cadde olarak Büyükşehir Belediyesi'ne devri, sokağın kalan 255 metre uzunlundaki 10 metre genişliğinde olan bölümünün ise Olgunlar 1 Sokak olarak adlandırılarak sorumluluğun Çankaya Belediyesi'ne verilmesi; 273 metre uzunluğu, 14 metre genişliği olan Ihlamur Sokak'ın ayni isimle cadde yapılması; 232 metre uzunluğu, 20 metre genişliği olan Yeşilırmak Sokak'ın, aynı isimle cadde olarak değiştirilmesi önerildi. Yapılan oylamada CHP'li meclisi üyelerinin ret oyuna karşı, önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TOBB BİNALARI IŞIKLANDIRILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TOBB binaları ışıklandırılacak. Ankara'nın 8 Haziran'da başlayacak Shopping Fest'e yetişecek şekilde TOBB ve Ankara Büyükşehir Belediyesi binasının maliyetinin yüzde 80-90'ı TOBB tarafından karşılanarak ışıklandırılması için TOBB ile işbirliği yapılmasıyla ilgili önerge meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Milli bayramların halkın geniş katılımı ile kutlanması yolundaki yeni düzenlemelere paralel olarak önümüzdeki 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramının belediye bütçesi imkanları dahilinde desteklenerek ilçe belediyelerle işbirliği içerisinde kutlanması ile ilgili önerge yine meclisin oy birliği ile kabul edildi.

BÜFE VE REKLAM PANOLARI KALDIRILACAK

Büyükşehir Belediyesi'ne ait cadde ve meydanlardaki ilçe belediyelerine ait büfelerin kaldırılması veya Büyükşehir Belediyesi'ne devri hususundaki önerge de oylanarak kabul edildi. Yine Büyükşehir Belediyesi alanına giren cadde, meydan ve 12 metreden geniş sokaklar ile cepheleri Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanına bakan reklam ve ilan panolarının kaldırılması ve ilçe belediyelerinin kendi yaptığı işleri tanıtabilecekleri sadece bir totemin kendilerine tahsisi edilmesi yine oy çokluğu ile kabul edildi.

OKUL VE CAMİLERİN TUVALETLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE EMANET

Çevre ve insan sağlığı için bütçe yetersizliği nedeniyle tamir ve onarımı yapılamayan okul ve camii tuvaletlerinin onarım ve bakımının Büyükşehir Belediyesi'nce üstlenilmesi ile ilgili önerge de oy birliği ile Belediye Meclisi'nde kabul edildi. AOÇ arazisinde olan ASKİ Sosyal Tesisleri'nin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi ve burada bir aile yaşam merkezinin açılması yönündeki önerge de oybirliği ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber