Soyduğu işyerine gelerek adres sordu

Mersin'de bir iş yerinden cep telefonu çalan zanlının, olaydan 27 dakika sonra aynı iş yerine gelerek adres sorması herkesi şaşırttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, Camişerif Mahallesi'ndeki matbaa malzemeleri satan bir iş yerinde meydana geldi. Çalışanların depoda olduğu saat 09.00 sıralarında yönetim odasına giren bir kişi, masanın çekmecesini açarak cep telefonunu alıp kaçtı. Bir süre sonra yönetim odasına giren iş yeri çalışanları, odada ayak izlerini görünce şüphelenerek bilgisayardan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye başladı. 3 kişi bilgisayar başında kamera görüntülerini incelerken, hırsızlık zanlısı 27 dakika önce cep telefonunu çaldığı aynı iş yerine tekrar gelerek iş yeri çalışanlarına adres sordu. Çalışanlardan ikisi, hırsızlık şüphelisine adres tarif etmek için dışarıya çıkararak sorduğu yere nasıl gideceğini anlattı.

İş yeri çalışanları daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye devam etti. Bir süre sonra kameranın kaydettiği görüntüleri izleyen çalışanlar, kendilerine adres soran kişinin, hırsız olduğunu gördü. Çalışanlar, görüntüleri polise teslim ederek şikayette bulundu. Zanlı ise, bu olaydan yaklaşık 1 hafta sonra başka bir iş yerinden hırsızlık yapmak isterken yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İş yeri çalışanlarından Kadir Çiftçi, olay günü temizlik yaptıktan sonra arka tarafa malzemeleri bırakmaya gittiğini belirterek, "Geri döndüğümde yerde ayak izleri gördüm. Ahmet abiye 'neden içeriye girdin, ayak izi bırakmışsın' diye takıldım. O da 'ben girmedim deyince' şüphelendim ve çekmeceye baktım. Cep telefonunun olmadığını görünce kamera kayıtlarını incelemeye başladık. Araştırma yaparken şüpheli gelip bize adres sordu. Beşyol Parkı'nın nerede olduğunu sordu. Arkadaşlar dışarıya çıkarıp yeri tarif etti. Sonra görüntüleri görünce o olduğunu anladık. Tekrar neden geldiğine bir anlam veremedik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber