5 ilçeyi ilgilendiren katı atık projesi 50 milyon dolara mal olacak

Adana'nın Kozan, Ceyhan ve İmamoğlu ilçe belediyelerinin ortak olduğu Yedigöze Su ve Hizmet Birliği, katı atıkların geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karataş ve Yumurtalık belediyelerinin de dahil olduğu proje için Birlik ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yaverin Konağı'nda Erturhan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erturhan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Şirket yetkililerinden proje hakkında bilgi alan Özgan, yatırımın 50 milyon dolar civarında olacağını belirterek, bir yıl gibi bir sürede ise tesisin faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyledi. Özgan, ?Katı atıkların geri dönüşümü güzel bir olay. Ülkemizde her gün yüz binlerce katı atık boşa gidiyor. Proje bitirildikten sonra artık bölgemizde atıklar yeniden dönüştürülecek. Böylece hem ülke ekonomisine katkımız olacak hem de binlerce ağaç kurtarılmış olacak.? dedi.

Ziyarete Yedigöze Su ve Hizmet Birlik Müdürü Mükremin Duygun, Kozan Organize Sanayi Müdürü Fatih Aydın ve şirket yetkilileri eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber