Öğretmen adaylarından 'öğretim materyalleri' sergisi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ve Türkçe Öğretmenliği bölümleri ile Pedagojik Formasyon programında eğitim gören öğretmen adayları, "öğretim materyalleri" sergisi açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında öğrencilerin hazırladıkları çalışmalardan oluşan öğretim materyalleri sergisi, öğrencilerin kendi yaratıcı düşünceleri ve el becerileriyle hazırladıkları ve ilköğretimde öğretim materyali olarak kullanılabilecek çeşitli araç ve gereçlerden oluşuyor.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Kontaş, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretim materyalleri, öğretim programları kapsamında, öğretme-öğrenme sürecinin daha etkili ve verimli olmasının sağlanması bağlamında önemli bir yere sahiptir. Yaptığımız bu çalışmalarla, öğrencilerimizin yaratıcı düşünme, problem çözme, imgelem gücü ve el becerilerinin geliştirilmesini amaçladık. Öğrencilerimizin meslek hayatına atıldıklarında nitelikli eğitim vermeleri, öğrenim yaşamı boyunca aldıkları

eğitimin niteliğiyle eşdeğerdir. Öğrencilerimiz bir dönem boyunca hem bireysel, hem de grupla çalışarak bu süreci çok iyi değerlendirdiler ve nitelikli ürünler ortaya çıkardılar" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin ve ilköğretim öğrencilerinin sergiye büyük ilgi gösterdikleri gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber