Muş'ta terör operasyonu

Muş'un Bulanık ilçesinde eylem hazırlığında olan bir teröristin, patlayıcı madde düzeneğiyle birlikte yakalandığı açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bulanık'ta terör örgütünü kırsal kadrosuna eleman aktarımı yapan ve eylem hazırlığında olan Ö.A. isimli şahsın ilçe merkezinde olduğunu tespit eden Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile Bulanık Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen çalışmalara başladı. Ekipler tarafından yapılan operasyonda ilçe Ö.A. isimli terör örgütü üyesi, üzerinde parça tesirli patlayıcı madde düzeneğiyle birlikte yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından çıkartıldığı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan zanlının, Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulduğu belirtildi.

BDP'Lİ BAŞKAN TUTUKLANDI

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir başka çalışmada ise, terör örgütü PKK adına kuryelik, yardım, vatandaşlardan sözde vergi adı altında para toplama ve tehdit faaliyetleri yürüttükleri iddia edilen şahısların yakalanması için operasyon düzenlendi. Sabahın ilk ışıklarıyla 4 ayrı adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda, BDP Rüstemgedik Belde Teşkilat Başkanı Ü.Ö. ile Z.G. ve E.G. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 52 adet mermi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Polis sorgularının ardından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan zanlılardan Ü.Ö. tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulurken, Z.G. ve E.G. isimli şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan açıklamada, ?Müdürlüğümüzce, ilimiz merkez ve ilçelerinde mevcut huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar etkin ve kararlı bir şekilde devam ettirilecektir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber