Üniversiteliler, BUGİAD üyelerinin işyerlerinde staj yapacak

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ile Uludağ Üniversitesi arasında sanayi işbirliği adına ilk somut adım atıldı. İmzalanan protokolle, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, BUGİAD üyesi işadamlarının firmalarında staj yapabilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmza töreninde konuşan BUGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Üniversite - İş Dünyası Komisyonu Başkanı Sadettin Dağlı, bu protokolle öğrencilerin iş dünyasını tanımalarını ve kendilerini geliştirmelerini amaçladıklarını söyledi.

Projenin ayrıca kazan-kazan amacını güttüğünü ifade eden Dağlı, ?Hem firmalar öğrencileri tanıma fırsatı bulacak, hem de öğrenciler atılacağı işi tanıma fırsatı bulacaklar. Öğrenciler mezun olduklarında sudan çıkmış balık gibi oluyorlar. Öğrenciler, işi, sektörü, firmaları tanıdığı zaman kararlarını daha rahat verebilecekler; kariyerlerini kendilerinden emin şekilde planlayabilecekler.? dedi.

Dağlı, Uludağ Üniversitesi'nin bu fikre çok sıcak baktığını belirterek, bu fikrin bütün katmanlara yayılması halinde çok daha fazla yarar sağlayacağını kaydetti.

"DÖNEM İÇİ STAJ YAPMA İMKÂNI VEREN İLK ÜNİVERSİTE"

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit ise stajlara büyük önem verdiklerini ifade ederek, sanayici ile üniversitenin bütünleşmesi gerektiğine dikkat çekti. Proje ile dönem içerisinde öğrencilere staj yapma imkânı sunan ilk üniversite olduklarının altını çizen Yiğit, stajlara haftada 2 günle başladıklarını, ancak bir dönemini staj için ayırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Sanayici açısından değerlendirildiğinde projenin büyük faydaları olacağı kanaatinde olduklarını dile getiren Yiğit, ?İşadamlarımız bizleri kırmamak için staj için öğrencileri alıp da bir yerde oturtmasın. Eğitsin, işin içine katsın. Çalıştıracaksa, ilgilenecekse kontenjan versin. Yoksa hiç stajyer öğrenci istemesinler.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber