Batmanlı engellilerin bir günlük askerlik sevinci

'Engelliler Haftası' dolayısıyla yapılan 'temsili askerlik' uygulaması kapsamında Batman'da 17 engelli, askerlik heyecanını yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene, Batman Valisi Ahmet Turhan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile mülki erkan, temsili askerlik eğitimine katılan vatandaşların aileleri ve engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri katıldı.

Batman'da ikamet eden ve askerlik hizmetini yapmak isteyen 17 engelliye Batman Jandarma Bölge Komutanlığı Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Kışlası'nda bir gün süreli temsili askerlik yaptırılarak terhis belgeleri verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende temsili askerler yemin etti. Törende konuşan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, "Askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın da bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak amacıyla bu töreni tertiplemiş bulunmaktayız. Sevgili Mehmetçikler, sizler bu üniforma ve biraz önce ettiğiniz askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz. Bugün size kısa da olsa kutsal askerlik hizmetini yapmış olmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan dolayı mutluluk duyuyorum." dedi.

Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından Vali Ahmet Turhan, temsili erlere terhis belgesi ve ödüllerini verdi. Alkışlarla izlenen geçit töreninin ardından terhis edilen erler ve aileleri botanik bahçesindeki kokteyle davet edildi. Kokteylin ardından temsili erler Jandarma Komutanlığı'nda fidan dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber