Kur'an kursları arasında 40 hadis ezberleme yarışması düzenlendi

Erzurum'un Tekman İlçe Müftülüğü, Kur'an kursları arasından 40 hadis ezberleme yarışması düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 Kuran kursundan öğrencilerin katıldığı yarışmada hadis dalında Çukuryayla, Koçyayla, Kırıkhan ve Düzyurt köyleri dereceye girdi. İlçe Müftüsü Necati Işık köylerde açılan Kur'an kurslarına olan ilginin çok fazla olduğunu, Kuran kursu sayılarını artırmak istediklerini söyledi.

Yarışmada birincilik ve ikinciliği Merkez Kuran Kursu alırken, Kırıkhan Köyü de üçüncü oldu. İlçe Müftüsü Necati Işık, "3 yıldan beri devam eden Kur'an kursu hizmetlerinin böyle bir seviyeye gelmesi sevindiricidir. 2009 yılından bu yana yükselen bir ivmeyle bu hizmetlerimize 9 Kur'an kursun da 430 öğrenci, 24 öğretici ile devam etmekteyiz. Yarışmada gördüğüm manzara bizleri sevindirmektedir. Öğrencilerimiz kısa bir zaman içerisinde büyük bir gelişim göstermişlerdir." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yetişmesinde büyük emekleri geçen Kur'an kursu öğreticilerini tebrik eden Işık, "İnşallah seneye 5-6 köyümüzde daha bu hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız. Hedefimiz bu güzelliklerden bütün Tekman halkının faydalanmasıdır." ifadelerini kullandı. Yarışmaya katılan Kur'an kursu öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber