Sahte doktor kaşesi ve imzasıyla devleti 95 bin lira dolandırdılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Ödemeler ve Sözleşmeler Servisi'nde memur olarak çalışan bir kişi ile üç lokanta çalışanı, sigortalılar üzerine hayali doktor raporu ve sevk raporu düzenleyerek SGK'yı 95 bin 402 lira dolandırdı.

Dolandırıcılık olayı 2008-2009 yılları arasında meydana geldi. Sigortalı M.T. ve H.M., lokantada aşçı olarak çalışanlar adına 116 adet sahte doktor kaşeli sevk, yol harcırahı ve tedavi masrafı olarak SGK'dan 95 bin 402 lira çekti. Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerinin kurumun sahte sevk ve hayali doktor raporları ile dolandırıldığının belirlemesi üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapılan operasyonda Ş.K. (27), O.B. (25), M.K. (28) ve A.H.K. (29) 'Resmi Belgede Sahtecilik', 'Kamu Kurum ve Kuruluşunu Zararına Dolandırıcılık' suçlarından çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklandı.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Ş.K., O.B., M.K. dün yapılan ikinci duruşmada tahliye edildi. Dava dosyasında hayali rapor ve sahte sevk düzenleyen SGK Memuru A.H.K.'nın ise tutuklu yargılandığı davada sanıklar hakkında 12'şer yıl hapis isteniyor.

İSTANBUL'A 116 HAYALİ HASTA SEVKİ YAPMIŞLAR

Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın tarafından hazırlanan iddianamede, 2008-2009 yılları arasında SGK'da memur olarak çalışan A.H.K.'nın Palandöken Devlet Hastanesi'nden İstanbul Onkoloji Hastanesi'ne gönderilerek burada görev yapan Dr. E.U. tarafından muayenesi yapılarak 'hayali rapor' ve 'yol harcırahı' olarak aldığı, bu şekilde yapılan 116 adet hayali rapor ve sevkin Dr. E.U.'nun gerçek imzası ile örtüşmediği belirlendi. Mağdur Gülten T.'ye ait sağlık karnelerinin fotokopilerini çektirerek Palandöken Devlet Hastanesi'nde muayene olmuş gibi gösterip 16 kez İstanbul Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi refakatçi eşliğinde sevk edildiği ve bu şekilde SGK'nın 95 bin 402 lira dolandırıldığı tespit edildi.

Mahkemede suçunu itiraf eden tutuklu A.H.K., "Sanık Murat ile birlikte diğer arkadaşlarla adlarına yatan ve beraber çekmiş olduğumuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait sağlık ödemlerinin tamamını paylaştık. Kurum incelemesi sırasında olayın ortaya çıkması ile birlikte Şubat ayındaki aylığımdan itibaren maaşımdan kesinti başlandı. Borcumun bitip bitmediğini bilmiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber