SGK, Erzurum'da 150 muvazaalı evlilik tespit etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hulusi Bumin, Erzurum'da muvazaalı (danışıklı) boşanarak yetim maaşı alan 150 kişinin tespit edildiğini ve haklarında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Hulusi Bumin, Arzen Pastanesi'nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Vali Sebahattin Öztürk'ün de katıldığı toplantıda konuşan Hulusi Bumin, kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bumin, Erzurum'da ölen babasının maaşını almak için muvazalı boşanıp ancak yine eşiyle aynı evde birlikte yaşamaya devam eden 150 kadın tespit ettiklerini söyledi.

SGK İl Müdürü Bumin, kurum müfettişlerinin aile mahkemeleri, köy ve mahalle muhtarlıklarıyla ve ilgili diğer resmi kurumlarda yaptıkları araştırmalar sonucunda il genelinde 150 muvazaalı boşanma tespit ettiklerini dile getirdi. Kurum olarak bu kişilerin maaşlarını kestiklerini ve ilgililer hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarına dikkat çeken Bumin, "Ölen babalarının maaşlarını alabilmek için eşlerinden kâğıt üzerinde boşanmış ancak evliliklerini gayri resmi olarak devam ettiren 150 kadın tespit ettik. Bu kişilerin maaşlarını ödemeyi durdurduk. Fazla ödenen maaşları yasal faizleriyle geri ödenmesi için haklarında suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Erzurum'da kayıt dışı işsiz sayısının ülke ortalamasının altında olduğunu aktaran Bumin, bunun nedenini ise il genelinde sanayi tesislerinin az olmasına bağladı.

Erzurum'da yüzde 30 olan kayıt dışı oranın ülke genelinde yüzde 42 olduğuna dikkat çeken SGK İl Müdürü Bumin, "Sanayi tesislerimiz çok olmadığı için kayıt dışı işçi çalışanımız ülke ortalamasının altında. Bizdeki yüzde 30'luk kayıt dışı çalışanın önemli miktarını ise tarım sektöründe çalışanlar oluşturuyor." diye konuştu.

Bumin, 14-20 Mayıs günleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çocuklara ve yetişkinleri yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini dile getirdi. Bumin, ayrıca çalıştırdıkları işçilerin primlerini aksatmadan ödeyen işverenlere de düzenlenecek resepsiyonla ödül verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber