Yerli Robinson, 28 yıldır Gala Gölü kıyısında tek başına yaşıyor

Edirne'nin Enez'de emekli bir işçi, 28 yıldır Gala Gölü kıyısında kurduğu kulübesinde tek başına yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1944 yılında Trabzon'da doğan ve Enez'de Kurulu bulunan bir fabrikada yıllarca işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan Mustafa Ersoy (68) Gala Gölü kıyısına kurduğu tek odalı kulübede 28 yıldır tek başına hayvanları ile birlikte yaşıyor.

Doğayı sevdiğini ve hayatından memnun olduğunu vurgulayan Ersoy, 28 yıl önce Gala Gölü kıyısındaki doğal ortamın ve kuş seslerinin kendisini çok etkilemesi sonucu burada kurduğu kulübede tek başına yaşamaya başladığını belirtti.

Gala Gölü ve kıyısında yüzlerce kuş ve hayvan yaşadığına işaret eden Ersoy, şunları kaydetti: "Kulübede elektrik yok. Televizyon izlemiyorum. Elektrikle çalışan teknoloji aletlerini kullanmıyorum. Sadece pille çalışan radyom var. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri, ajans haberlerini dinleyerek öğreniyorum. İçme suyunu da açtığım kuyudan karşılıyorum. Bir ara araçlara merakım vardı. Şu anda kulübenin etrafında daha önce aldığım ancak şimdi kullanmadığım 6 adet araç var. Ama öylesine duruyorlar. Daha sonra bir tane manda aldım. Şimdi 3 tane oldu. Bunların yanında bana arkadaşlık eden kedi ve köpeklerim de var.?

Geceleri vahşi hayvanlardan korunmak için kulübesinin çevresini tellerle ve çalılarla çevirdiğini ifade eden Ersoy, ihtiyacı olan bazı şeyleri Enez'e giderek karşıladığını dile getirdi.

Ersoy, ?25 yıldır burada tek başıma yaşıyorum. Ara sıra Enez'e gidip gıda malzemesi alıyorum. Ancak, benimle doğayı paylaşmak isteyen bir kadın bulabilirsem evlenmeyi düşünürüm. Ben hiç evlenmedim. Buradan ayrılmayı düşünmüyorum. Gala Gölü'nün kuşlarının sesleri bana hayat veriyor. 28 yılda bir kez doktora gittim.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber