ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: İki günde, bir ton 340 kilo yaş çay aldık

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2012 yılı yaş çay alım kampanyasına 10 Mayıs'tan itibaren başladıklarını, iki günde bir ton 340 kilo yaş çay aldıklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, kurum olarak 2012 yılı yaş çay sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "10 Mayıs itibariyle 2012 yılı yaş çay alım kampanyasına başladık. İlk iki günde bir ton 340 kilo yaş çay alımı gerçekleştirdik. Artvin'in Hopa, Kemalpaşa, Trabzon'un Of, Sürmene bölgelerinde alımlar devam ediyor. Yarından itibaren 46 fabrikanın tamamını hizmete açıp, çayın olgunlaşmasını da göz önünde bulundurarak alımları sürdüreceğiz." dedi.

Sütlüoğlu, çayın kalitesinin bahçeden itibaren başladığını ifade ederek, "Üreticilerimizden tek isteğimiz kaliteli yaş çay üretmeleri. Yaş çay ve kuru çayda kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Bunu birlikte başaracağız. Müstahsilimiz bahçesinde, personelimiz çay alım evlerinde kaliteye dikkat ederse sorun yaşamayız." diye konuştu.

Sütlüoğlu, sezon başında fabrikalarda kapasite artırımına gittiklerini de hatırlatarak, bu sezon daha fazla yaş çay alabileceklerini, farklı türlerde çay üretimi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber