Göksun'da 'Yol Arkadaşın Kitap Olsun' kampanyası

Göksun Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Göksun Şoförler ve Otomobiliceler Odası işbirliği ile ilçede 'Yol Arkadaşın Kitap Olsun' isimli kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampanya ile seyahat eden vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, kampanya için düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Vatandaşa her ortamda okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini belirten Pehlivan, kitaptan daha değerli bir yol arkadaşı olamayacağını vurguladı. Pehlivan, "Her konuda olduğu gibi trafik konusunda da eğitimin, okuyup araştırmanın, sosyal, kültürel algı ve bilinç düzeyinin önemi çok büyüktür. Bu gerçekten hareketle Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası vesilesi ile ilçemizde bir proje uygulaması başlatıyoruz. 'Yol Arkadaşınız Kitap Olsun' adını verdiğimiz bu proje ile ilçemizden Kahramanmaraş, Afşin, Elbistan ve diğer noktalara yolcu taşıyan vasıtaların koltuk arkalıklarına birer kitap gözü yaptırarak içlerine kitap yerleştireceğiz. Böylelikle 'kitap yolunuzu aydınlatır' anlayışıyla vatandaşlarımızın gidecekleri noktaya kadar kitap okumalarına imkan sağlayacağız." dedi.

Daha sonra Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Ramazan Hurç ve diğer protokol üyeleri tarafından örnek minibüsün koltuk arkalarındaki yerlere kitaplar konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber