Bakan Dinçer: Öğretmen alan sınavı bu yıla yetişmez

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Dinçer, ?Çocuğunu okula kayıt ettirmeyen veliye hesap sorarız' sözünün yanlış yerlere çekilmemesini isteyerek ?Para cezasının dışında başka bir cezai işlem söz konusu değil? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 eğitim sisteminde çocuğunu okula kaydettirmeyen velilere para cezasının dışında herhangi bir cezai işlemin yapılmayacağını bildirdi. BUGÜN'e konuşan Bakan Dinçer, eğitime başlama yaşını zorunlu 66 aya indirdiklerini hatırlattı. Dinçer, yeni eğitim sisteminin hayata geçirilmesinin ardından okullaşma oranını artıracaklarını kaydederek, "Şu anda ilköğretimden ortaöğretime geçişte idari bir zorunluluk yok, ceza vermiyoruz kimseye ama insanlar kendileri gönüllü olarak çocuklarının yüzde 85'ini liseye gönderiyor. Bu ne demek? Toplum aslında olgunluk olarak bir noktaya geldi demek" diye konuştu. "Kayıt yaptırmayan veliye hesap sorarız" sözünün yanlış yerlere çekilmemesi gerektiğini ifade eden Dinçer, idari para cezasının dışında herhangi bir cezai işlemin yapılmayacağını bildirdi.

MEVCUT DÜZENLEME SÜRECEK

Bakan Dinçer, 12 yıllık zorunlu eğitime yönelik uygulamalar genelgesinde yer alan "SBS sonucuna göre herhangi bir sınava yerleşemeyen öğrenciler ile hiç bu sınava girmemiş öğrencilerin okul kayıtlarının tercihleri doğrultusunda yapılacağı" uygulamasına ilişkin mevcut düzenlemenin geçerli olacağını ifade etti. Dinçer, bu ifadenin okul müdürlerinin yanlış anlamalarını önlemek amacıyla konulduğunu belirterek, "Normalde, 'Çocuklar ortaokullara serbestçe kayıtlarını yaptırsın' dersek şayet bu sefer 'Bu çocuklar Anadolu liselerine serbestçe kayıt mı yaptıracaklar' sorusuyla karşılaşırız. Onun önünü kesmek için koyduk" dedi.

KÖY OKULLARI İHTİYAÇ VARSA AÇILIR

Kapanan köy okullarının durumuna da değinen Dinçer, bu okulların tekrar eğitime açılmasıyla ilgili bu okulların fiziki varlığından çok oradaki öğrenci potansiyelinin önemli olduğunu vurguladı. Dinçer, "Gerçekten orada bir öğrenci varsa, mesela biz şimdiye kadar beldelerde lise açmamaya özen gösterdik ama şimdi zorunlu olacağı için öğrencilerin potansiyeline bakarız. Orada vaktiyle bir okulumuz varsa, ilk, orta ve lise seviyesinde, herhangi bir öğrenci potansiyeli de varsa o okulu tekrar gözden geçirip, eğitime açabiliriz" dedi. Yıpranmış okulların tadilatının ilkokul ve ortaokullar için il özel idareleri prosedürüne göre yapıldığını belirten Dinçer, "Lise ile alakalı boş binamız yok. Onun bütçesini biz merkezden gönderiyoruz, il milli eğitim müdürlükleri de yapıyorlar" diye konuştu.

Öğretmen alan sınavı bu yıla yetişmez

Öğretmenlere yönelik alan sınavı uygulamasına da açıklık getiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sınavın yapılabilmesi için bakanlığın hazırlık yapmasının gerektiğini söyledi. ÖSYM'nin şu an sınavla ilgili bir hazırlık içerisinde olduğunu belirten Dinçer, sınavın bu seneye yetişmeyeceğini, 2013 yılı Ağustos ayında yapılabileceğini ifade etti. Ancak sınav için ciddi bir soru havuzuna ihtiyaç duyulduğunu aktaran Dinçer, sınavın 2014'e de sarkabileceğini kaydetti.

HABER: Serdar ALAKUŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber