YÖK, Giresun Üniversitesi'nin talebini kabul etmedi

YÖK, Giresun Üniversitesi bünyesindeki tıp fakültesi öğrencilerinin Giresun'da eğitim öğretime devam etmesine izin vermedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, YÖK'ün kararı hakkında bilgi verildi. Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'ın öğrencilerin Giresun Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim görmeleri için altyapı çalışmalarının tamamlanması ve YÖK nezdinde girişimlerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Bilindiği gibi, üniversitemiz tıp fakültesi öğrencileri, 2008-2009 öğretim yılından bu yana öğrenimlerini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde sürdürmektedirler. Üniversitemiz, 2012-2013 öğretim yılında üniversitemiz tıp fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenimlerini Giresun'da sürdürmeleri için Yükseköğretim Kurulu nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Bu bağlamda, bir önceki dönemde 8 Mart tarihinde Yükseköğretim Kurulu'na gönderilen yazıda Üniversitemizin bu talebi iletilmiştir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün Attar'ın 28 Mart 2012 tarihinde göreve başlamasından sonra tıp fakülteleri için YÖK tarafından öngörülen kriterlerin yerine getirilmesi ve fiziki altyapı yetersizliğinin giderilmesi amacıyla, süratle hazırlıklara başlanmıştır. Derslikler ve laboratuvarları kapsayan Tıp Fakültesi Morfoloji binası projesi tamamlanmış ve 7 Mayıs 2012 tarihinde binanın yapım işi ihalesi ilan edilmiştir. Öte yandan, akademik personel yetersizliğini gidermek amacıyla, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümü için bir yandan başvuru yapılan öğretim üyesi kadrolarına hızlı bir şekilde 4 adet atama yapılmış, bir yandan yeni öğretim üyesi ilanına çıkılmıştır. Ayrıca YÖK Kurulu'ndan 4 öğretim üyesi için kadro kullanım izni talep edilmiştir." denildi.

Açıklamada, YÖK tarafından Giresun Üniversitesi'nin talebinin kabul edilmediği vurgulandı. Yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı: "Yapılan bu çalışmalar tamamlandıktan yani tüm istenen kriterler yerine getirildikten sonra 7 Mayıs tarihinde yazılı talebimiz tekrar YÖK'e iletilmiş, hemen akabinde 8 Mayıs tarihinde de üniversitemizden Sayın Rektörümüz başta olmak üzere bir heyetle kurulun ilgili birimlerine ziyaretler yapılmış ve yetkililerle görüşülmüştür. Yapılan bu görüşmeler sonucunda, YÖK Eğitim Komisyonu'nun konuya olumlu yaklaştığı kanısına varılmıştır. YÖK tarafından, üniversitemizin hazırlıklarını yerinde görmek üzere görevlendirilen ve bu amaçla 9 Mayıs tarihinde Üniversitemizi ziyaret eden başka bir üniversitenin tıp fakültesi öğretim üyelerinden oluşan heyete, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verilmiş, bu çalışmalar sonucunda söz konusu heyetin olumlu izlenimler edindiği kendilerince ifade edilmiştir. Tüm bu çalışmalardan sonra YÖK Genel Kurulu, kendi takdir hakkını kullanarak üniversitemiz tıp fakültesine 2012-2013 öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenimlerini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde sürdürmeleri yönünde karar vermiştir."

Giresun Üniversitesi'nin YÖK kararına rağmen bu yöndeki girişimlerini sürdüreceği aktarılarak, "Bu karar sonrasında Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversitemiz bünyesinde öğrenim görmelerini sağlamak yönündeki faaliyetlerimiz devam etmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber