Akhisar Süper Lig'de

Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor, Elazığspor'dan sonra Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenen Akhisar Belediyespor, ligi ilk sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

Aldığı galibiyetle puanını 63'e yükselten Akhisar Belediyespor, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Elazığspor'un da önünde ligi şampiyon olarak bitirdi.

Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de izledi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında yeşil-mavili taraftarların sahaya koltuk ve yabancı madde atmaları nedeniyle maç 5 dakika durdu.

Bu arada, Kasımpaşa, Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Adanaspor ise play off oynama hakkını elde etti. Bu takımlar arasındaki eşleşme ise Adanaspor-Çaykur Rizespor, Konyaspor-Kasımpaşa şeklinde oluştu. Bu eşleşmelerde takımlar 2 maç oynayacak ve tur atlayan ekipler, tarafsız sahada finalde karşı karşıya gelecek. Finalde rakibine üstünlük sağlayan ekip, Süper Lig'e yükselme hakkını elde edecek.

İlk kez Süper Lig'de

Bank Asya 1. Lig'de mutlu sona ulaşan Akhisar Belediyespor, gelecek sezon ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek.

Akhisar Belediyespor, Ege Bölgesi'ni gelecek sezon Süper Lig'de temsil edecek tek takım olacak.

Akhisar'da coşkulu kutlama

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor'un Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi Akhisar ilçesinde coşkuyla kutlanıyor.

Rize'deki karşılaşmanın sona ermesiyle ilçede vatandaşlar sokağa çıktı. Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde toplanan vatandaşlar, Milli Egemenlik Meydanı'na kadar çeşitli tezahüratlarda bulunarak yürüdü. Takımlarının formasını giyen, bayrağını taşıyan Akhisarlılar, davul, zurna eşliğinde halaylar çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber