Doktorların oyunculuk yaptığı ?Sağlık Olsun Tiyatro Kulübü' Erzurum'da

Doktorlar, yazıp oynadıkları, ?Suçlu Kim?? adlı tiyatro oyununda hem düşündürdü, hem güldürdü hem de ağlattılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü doktor ve sağlık personelinin kurduğu `Sağlık Olsun Tiyatro Kulübü` tarafından hazırlanan ve Türkiye genelinde birçok şehirde sahnelenen `Suçlu Kim?` adlı oyun, Kültür ve Gösteri Merkezi'nde başarılı bir şekilde sergilendi.

Sağlık çalışanlarından oluşan 20 kişilik kadrosuyla tüm Türkiye'yi dolaşan ?Sağlık Olsun Tiyatro Kulübü' hafta sonu Atatürk Üniversitesindeydi. Amatör bir inisiyatif olan ve özellikle sağlık alanıyla ilgili ve sosyal içerikli mesajlar vermeyi amaçlayan `Suçlu Kim?` oyununun senaristi Dr. Kenan Taştan, ekip üyelerinin zaman içerisinde önemli tecrübeler kazandıklarını ve artık yeni oyunlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Senaryosu tamamlanan yeni oyunlardan bazıları aile içi şiddet, hekimlere karşı şiddeti ve insanların çektikleri sıkıntılarla ilgili.

Çok beğenilen oyunun bazı sahnelerinde seyirci kahkahalara boğulurken bazı skeçler ise hüzünlendirdi. Sağlıkla ilgili sık yaşanan olaylara hem sağlık çalışanları hem de hizmet alıcıların gözüyle bakmayı başaran dört perdelik oyuna bu kez bir babaya bakma konusunda kura çekmeye karar veren dört evladın durumunu anlatan `4 kart` isimli yeni bir sahne daha eklenmişti. Bu sahnede torun rolündeki Emirhan`ın `Sizin evinizde değil, gönlünüzde yer yok` ifadelerinin birçok seyirciyi ağlattı.

Oyun sonunda Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu oyunculara plaket ve çiçek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber