AK Partili Advan: Adam kaçırmak Kürt sorununun çözümüne katkı sağlamaz

AK Parti Diyarbakır Başkanı Halit Advan, partisinin Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in Muş-Kulp kara yolunda silahlı örgüt tarafından kaçırıldığını belirterek, adam kaçırmanın Kürt sorunun çözümüne katkı sağlamadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Advan, ?Taziye gibi insani bir amaçla Muş'a giden ilçe başkanımızın kaçırılmasını kaygı verici buluyoruz. Tüm demokratik kamuoyunu, insan hakları kuruluşlarını ve siyasi partileri bu olaya tepki göstermeye davet ediyoruz ve ilçe başkanımızın derhal bırakılmasını istiyoruz.? dedi.

AK Parti Diyarbakır Başkanı İl Halit Advan, yaptığı yazılı açıklamada, her zaman demokrasiden, kardeşlikten yana olduklarını belirtti. Advan, şunları ifade etti: ?Ülkemizin tüm meselelerinin barışçıl yöntemlerle ve sivil siyasetle çözüme kavuşturulmasını savunduk ve bu yönde adım attık. Kürt sorununun çözümünde de tavrımız nettir. İnsan hak ve özgürlükleri kapsamında demokratik yöntemlerle ve sivil siyasetle Kürt meselesinin çözüme kavuşacağını düşünüyoruz. Sivil siyasetin gereği olarak tüm siyasi partilerin özgürce örgütlenmesini ve faaliyetlerini gerçekleştirmesini savunmaktayız. Oysa aylardan beridir parti teşkilatlarımız saldırılara maruz kalmaktadır. Partililerimiz saldırıya uğramakta ve kaçırılmaktadır. Demokratik ortamı sabote eden bu saldırıların Kürt sorununun barışçıl çözümüne ne derece zarar verdiği kamuoyu tarafından anlaşılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber