Pasinlioğlu: Hemşirelik eğitiminde, ülke çapında markayız

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, hemşirelik eğitiminde ülke çapında bir marka olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Haftası'nı kutladı. Kültür Merkezi'nde yapılan kutlamada konuşan Dekan Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, bu yıl, ayna zamanda üniversitede lisans düzeyinde hemşirelik eğitiminin başlamasının 30. yılı olduğunu hatırlattı. Öğretim elemanı nicelik ve niteliği bakımından Türkiye'nin en iyi birkaç eğitim kurumundan biri olduklarını vurgulayan Pasinlioğlu, "Hemşirelikte, eğitim kalitesi bakımından ülkenin en iyilerinden biriyiz.? dedi. Bugüne kadar 2 bin 590 mezun verdiklerini açıklayan Pasinlioğlu, Sağlık Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi'nin işbirliği sonucu Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) uygulamasının 2009-2010 öğretim yılında başladığını, bu programdan bugüne kadar 13 bin hemşirenin yararlanarak lisans tamamladığını, halen 12 bin hemşirenin lisans tamamlama eğitiminin ise sürdüğünü anlattı.

Yurtdışı ve yurt içi yayınlarında Türkiye'de ilk sırada olduklarını ifade eden Pasinlioğlu, "Ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan projelerde de yine ilk sırada biz varız. Bilimsel dergimiz, düzenli periyotlarla, 15 yıldır çıkıyor. İlk başta yılda iki kere çıkan dergiyi artık yılda dört kez çıkarıyoruz. Dergimiz, üç yıldır, Türk Tıp Dizini ve Türkiye Atıf Dizini'nde taranmaktadır." diye konuştu.

Türk Hemşireler Derneği Erzurum Şube Başkanı Serap Sökmen ise hemşireliğin klasik görüntüsünün her geçen gün değişmeye devam ettiğini anımsattı. Hemşirelik eğitiminde yaşanan gelişmelerin, çeşitlenen hemşirelik uzmanlık alanlarının, teknoloji kullanımı becerisine dayanan yeni ve karmaşık uygulamaların, bilimsel araştırmaların, lisansüstü programlardan mezun olan hemşirelerin varlığına ve çeşitli sorunlarına temas eden Sökmen, "Bizler, başta eğitimciler olmak üzere, her düzeyde meslek üyesi olarak, mevcut rol ve işlevlerimizle mesleğin varoluşuna ne kadar katkıda bulunduğumuzu gözden geçirmeli, sorumluluklarımızı yerine getirmek için güçlerimizi birleştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Hemşirelik Haftası nedeniyle fakültede hizmette 30 yılını dolduranlara teşekkür plaketi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber