Hükümetin zam teklifi memuru kızdırdı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin memurlara zam teklifi bu yıl için yüzde 3+3, gelecek yıl için yüzde 2+3 oldu. Memur-Sen teklife karşı çıkarak, ?Her şey bu kadar yolunda, bütün işler seyrinde, dünyanın her çeyrekte büyüyen ikinci ülkesiyiz, krizleri en iyi yöneten ülke ama teklif Afrika ülkesiymişiz gibi ya da krizle boğuşan Yunanistan'ın verebileceği teklif gibi? değerlendirmesinde bulundu.

Hedefler doğrultusunda

Memur maaşlarına yapılacak zam için kamu işveren heyeti olarak tekliflerini sunduklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şu bilgileri verdi: ?Memur-Sen teklifini sundu, çarşamba günü diğer konfederasyonlar tekliflerini sunacak. Akabinde Memur-Sen'in teklifi üzerine, çok üyeye sahip olan konfederasyonun teklifi üzerinde bu toplu sözleşme görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Kamu işveren heyeti olarak kamu görevlileri sendikaları heyetine teklifimizi sunmuş bulunuyoruz. Teklifimizde 2012-2014 dönemini kapsayan orta vadeli program ve 2012 yılı bütçesinde öngörülen hedefler doğrultusunda, bu hedefleri esas alarak 2012 yılı için 3+3; 2013 yılı içinse 2+3 olarak artış oranlarını belirledik ve kendilerine ilettik.?

Teklifimizi sunduk

11 hizmet koluna ilişkin talepleri de daha önce yoğun bir şekilde değerlendirdiklerinin altını çizen Bakan Çelik, ?Onları da dikkate alarak bunlara karşı da tekliflerimizi gerek sendika başkanlarına gerekse konfederasyon başkanlarına sunmuş bulunuyoruz. Kamu heyetinin teklifi ve konfederasyonlardan, sendikalardan almış olduğumuz tekliflerin müzakerelerine ise çarşamba günü yoğun bir şekilde başlamış olacağız. Çarşamba-perşembe günü eğer yeterli olmaz ise cuma gününü de ilave ederek üç gün müzakerelerimizi gerçekleştireceğiz ve nihai olarak 21 Mayıs'ta biraraya gelerek nihai görüşlerimizi orada ifade etmiş olacağız? dedi.

Sendikacılar kızgın

· MEMUR-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu: Türkiye büyüyor, büyümeden hakkımızı istiyoruz. Hem ekmeğin büyümesinden yanayız hem büyüyen ekmekten hakkımızı istiyoruz, İş dünyasına ayrı sermayeye ayrı, çalışana ayrı işçiye ayrı memura ayrı gibi farklı yaklaşımlar olursa asla kabul etmeyeceğimizi ifade ediyorum.

· TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şunları söyledi: ?9 toplu görüşme yaptık. İlk defa hedeflenen enflasyonun altında bir teklifle kamu çalışanları karşı karşıya. Bu teklif 2 milyon 600 bin kamu çalışanını, 1 milyon 800 bin emekliyi yok sayan bir tekliftir. Milyonlarca insanı ekonomik sefalete terk eden bir tekliftir.?

· KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin önerdiği ücretin yoksulluk, sefalet ücreti olduğunu hükümetin kamu çalışanlarını 10 yıldır bu ücretlerle kandırmaya çalıştığını savundu. ?Bu bir toplu sözleşme teklifi değildir. 10 yıldır süregelen tekliflerin bir tanesidir? diyen Özgen, teklifin KESK'in taleplerini karşılamadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber