İlköğretim öğrencileri kadına şiddetin filmini çekiyor

Öğretmen Mehmet Mediha Tetikol İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencileri, kadına şiddete dikkat çekmek için film çekmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Öğretmen Mehmet Mediha Tetikol İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencileri, son zamanlarda artan kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla film çekmeye karar verdi. Bir araya gelen 10 öğrenci, önce filmin senaryosunu yazarak çekimlere başladı. Kocasından şiddet gören bir kadının hikayesinin anlatıldığı filmde eşi tarafından polislerin gözü önünde öldürülmesi konu ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan izin alan öğrenciler ağır ceza duruşma salonunda şiddet gören eşin boşanma sahnelerini çekti. Daha sonra Tekirdağ sokaklarında çekime devam eden öğrenciler, eşi tarafından şiddet gören kadının öldürülmesi sahnesini çekti. Öğrencilerin film çekimine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Film sahnelerinin çekilmesini meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar öğrencileri kutladı.

Son zamanlarda artan kadına şiddete dikkat çekmek için film çekmeye karar verdiklerini aktaran filmin yönetmeni Ebru Darı, ?Biz çocuklar olarak büyüklerimize bir mesaj vermek istiyoruz. Hiçbir hakareti, dövülmeyi, öldürülmeyi hak etmiyor. Maalesef kadınlar erkeklerin şiddetine maruz kalıyor. Adalete sığınan bir kadının eşi tarafından öldürülmesini konu alan bir film çekiyoruz? dedi.

Filmde oyuncu olarak oynayan Sıla Sarı isimli öğrenci ise ?Hergün haberlerde kadına şiddeti izliyoruz. Bizde okul olarak bu tip olaylara dikkat çekmek istedik. Çektiğimiz filmi internette yayınlayacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber