Emekli Uzman Jandarmalar, kamuflajlarını Genelkurmay'a gönderdi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzman Jandarma Emekliler Derneği (UJED) üyesi bir grup, özlük haklarının iyileştirilmesine dikkat çekmek için kamuflaj ve apoletlerini posta yoluyla Genelkurmay Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderdi.

Kızılay İzmir Caddesi'nde bulunan postaneden kamuflajları gönderen UJED Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Sami Aktaş, Türkiye'nin pek çok ilinde emekli meslektaşlarının elbiselerini iade ettiğini söyledi. Kurumları tenzih ettiklerini belirten Aktaş, "Bir dağ karakolunda 10 tane uzman jandarma 2 tane jandarma astsubayı var. Ölüyoruz, bu vatan için ölüyoruz. Eğer bu vatan için ölüyorsak; ordu evlerine de girmemiz lazım. Ordu evlerine giremiyor, sosyal tesislerinden faydalanamıyoruz. Üniversite mezunuyuz; ortaokul statüsünden emekli ediliyoruz. Nerede görülmüş böyle bir şey." şeklinde konuştu.

"Asker şehit edilirken elbiseleriyle gömülür." diyen Aktaş, "Artık biz elbiselerimizden de vazgeçtik. Şehit olmak gerekiyorsa bu vatan için böyle de şehit olunur." dedi.

Aktaş daha sonra yanında getirdiği kamuflaj ve apoletlerini posta yoluyla Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderdi. Bazı vatandaşlar da uzman jandarmalara destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber