Çankaya Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Çankaya Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen arasında Çankaya Belediyesi memurları için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen imza törenine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Belediye başkan vekilleri, belediye başkan yardımcıları ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve sendika yöneticileri katıldı.

Bir süredir yürütülen görüşmeler çerçevesinde üçüncü toplantıyı yaptıklarını ifade eden Bülent Tanık, ?Önümüzdeki 2 yıl boyunca geçerli olacak sosyal dengeleme tazminatı adı altında mali kazanımla hiç olmazsa arkadaşlarımızı biraz olsun rahatlatacak ek ödeme yapmayı toplu sözleşme yapma görüşmesine dönüştürdük. Bunu yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.? dedi.

Tanık, özellikle kadın çalışanları ekonomik ve fiziki baskıya maruz kalmaları halinde koruyacak bir toplu sözleşme hükmünün geçen yıl ilk kez Çankaya Belediyesi'nde yapılan görüşmelerde hayata geçtiğini ve Türkiye'de hızla yayılmaya başladığını belirtti. Yasal kısıtlamalar ve gelir vergisi oranları göz önünde bulundurularak aylık net olarak 404 TL'nin altına düşmeyecek bir şekilde düzenleme yaptıklarını, ikramiye sayısını 2'ye çıkardıklarını açıkladı.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ise Ankara'nın kalbi Çankaya'da böyle bir sözleşmeye imza attıkları için onur duyduklarını kaydetti. Günümüz koşullarında ilçe belediyeleri içerisinde şartları en iyi toplu sözleşmeyi imzaladıklarını ifade eden Baykara, ?Çalışanları bir nebze olsun rahatlatacak bir rakam olmuş, teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber