'Eğitim İçin El Ele' projesi sona erdi

Tokat Kız Meslek Lisesi ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü ?Eğitim İçin El Ele? projesi tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

230 lise öğrencisine üniversiteye hazırlık eğitimi verilen projenin Tokat Kız Meslek Lisesi'ndeki kapanış etkinliğine, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nail Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aymak, okul idarecileri, öğretmenler ile hafta sonu kurs veren öğretmen adayları katıldı.

Proje hakkında konuşan Tokat Kız Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Doğan, "Meslek liselerinin amacı, öğrencileri genel ortaöğretimin amaçları ile birlikte iş ve meslek alanlarına yetişmiş insan gücü olarak hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda genel ortaöğretimin amaçlarına uygun olarak, öğrencilerimizin aldıkları mesleki ve teknik eğitime ek olarak akademik başarılarının artırılması için kültür dersleri verilmektedir. Öğrencilerimizin hafta içi ders saatlerinde işledikleri kültür derslerini pekiştirmeleri, tekrar etmeleri, yıl içerisinde kültür derslerinden oldukları sınavlarda gösterdikleri başarılarının artırılması amaçları ile 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin ders destek eğitimi almaları gerekmektedir. Aynı zamanda 12. sınıf öğrencilerimizin YGS sınavında başarılarının artırılması ve buna bağlı olarak üniversiteyi kazanma oranlarında artış sağlanması amacıyla da YGS'ye hazırlık kursunun açılarak öğrencilerimizin bu konulardaki bilgilerinin artırılması gerekmektedir. Tüm bu amaçlar göz önüne alınarak bu proje konusunun öğrencilerimizin bugünü ve geleceği için önemli bir adım olduğu düşüncesi ile 'Eğitim İçin El Ele' projesi hazırlanmıştır." dedi.

Proje kapsamında Tokat Kız Teknik ve Meslek Lisesi 10, 11 ve 12. sınıflarında eğitim gören ve öncelikli olarak dershaneye gidemeyenlerden seçilen 230 öğrenciye destek eğitim verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber