Şahin: Devlete sınavsız personel almayı asla düşünmüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, devlete alınacak 48 bin elemanı sınavla belirleyeceklerini söyledi.

Bakan Şahin, açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Karabük'te, Safranbolu İlçesi'ndeki tarihi Cinci Hanı'na giderek, yapının restorasyonu sırasında Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verilen dev kapısının kilidini han işletmecilerine verdi.

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, işsizlik sorununun, yatırımlar yaparak ve üretimin sağlanmasıyla çözümleneceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'nin özel sektör önderliğinde kalkınacağına inanıyoruz. Türkiye'de mevcut işsizler ordusuna her yıl 400 bin insan katılıyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız hesaplamalara göre, işsizlik oranı yüzde 12'lerden 11'lere indi. Bu, her yıl yeni katılan insanların yanı sıra mevcut işsizlerin de bir bölümüne iş bulduğumuzun göstergesidir. Yıl sonu itibarıyla yeni işyerleri devreye girdiğinde, işsizlik oranının yüzde 10'un altına ineceğine inanıyorum. ABD'de de işsizlik oranı yüzde 6.7'dir."

Türkiye'nin, özellikle yabancı sermaye çekme konusunda da avantaj elde ettiğine işaret eden Bakan Şahin, şöyle dedi:

"Türkiye'ye yabancı sermaye, geçtiğimiz yıldan 1-2 misli daha fazla girmeye başlamıştır. Ülkemizdeki 9.9 oranındaki büyümenin büyük çoğunluğu, makine ve teçhizat alımı olarak gerçekleşmiştir. Bunlar fabrikalara monte edilip henüz üretime geçilmemiştir. Devlete de eleman alıyoruz. Alacağımız 48 bin yeni elemanı sınavla belirleyeceğiz. Devlete sınavsız personel almayı asla düşünmüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber