İşadamı Zeki Zorlu 32 derslikli endüstri meslek lisesi yaptıracak

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde hayırsever işadamı Zeki Zorlu tarafından 32 derslikli endüstri meslek lisesi yaptırılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde hayırsever işadamı Zeki Zorlu tarafından 32 derslikli endüstri meslek lisesi yaptırılacak. Kapalı spor ve konferans salonlarıyla yemekhane binası ve 4 atölye binası bulunan eğitim kompleksi anahtar teslimi inşa edilerek, kullanma hakkı Bursa Valiliği'ne devredilecek. İsmi Zeki Zorlu Endüstri Meslek Lisesi olarak belirlenen okulun 2013 yılı içinde inşaatına başlanarak 2014 yılında tamamlanması planlanıyor. Okulun yaklaşık 7 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

İşadamı Zeki Zorlu tarafından yaptırılacak okulun protokolü, Bursa Valiliği binasında düzenlenen törenle imzalandı. Protokolü Vali Şahabettin Harput ile Zeki Zorlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar imzaladı.

?ALTIN ZİNCİRE YENİ BİR HALKA EKLENDİ?

Protokol töreninde konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, yapılan işin çok hayırlı bir hizmet olduğunu belirterek, ?Bursa ve ülkemizin çok sevilen hayırsever işadamlarımızdan Zeki Zorlu ile bir protokol imzalayacağız. Zeki Zorlu'yu bu güne kadar yaptığı hayırlı işler ve sanayi hizmetlerinden dolayı tanınıyor. Ülkemize prestij kazandıran pek çok çalışmaları ile tanınmakta.? dedi.

Almanya'dan Bursa'ya gelen Hessen Başbakanı'nın özellikle Zeki Zorlu'dan bahsettiğini anlatan Vali Harput, Hessen Başbakanı özellikle polyester üzerine kurdukları fabrikadaki teknolojinin kendilerinde olmadığını söylediler. Ayrıca Yıldırım'daki Hacı Mehmet Zorlu engelli okulunu görüp çok beğendiklerini belirttiler. Ve bana ?bu insanların ne menfaati var da bunu yapıyorlar' diye sordular. Ben de onlara ?siz bunun menfaatini bilemezsiniz' şeklinde cevap verdim.? dedi.

Yıldırım'da yapılacak olan 32 derslikli endüstri meslek lisesinin protokolünü imzalamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını anlatan Vali Harput, ?Ölümsüzler kervanının altın zincir halkasına Zeki Zorlu'nun daha önceki halkalarından bir tane daha ekliyoruz. Ben kendisini kutluyor ve yaptığı hayrın kabul olmasını temenni ediyorum.? şeklinde konuştu.

?ÖNCE İŞİMİZ, SONRA EŞİMİZ?

Hayırsever işadamı Zeki Zorlu ise yaptığı konuşmada, ?Türkiye'de ismi duyulan Zorlu ailesinin bir ferdiyim. Her şey ülkemiz için. Şahsi olarak hiçbir zaman tek kelime düşünmedim. Hayat boyunca hiç bir zaman ailemiz demedik. Önce işimiz, ondan sonra eşimiz dedik.? şeklinde konuştu.

Bursa'da yaptırdığı Hacı Mehmet Zorlu engelli okulunun hayatında yaptığı en büyük işlerden biri olduğunun altını çizen Zorlu, ?Bu okul beni çok sevindirdi. Bursa benim olsa o kadar sevinmezdim. Ama o okulda bir engelli öğrencinin boynuma sarılması bana cenneti verseniz o kadar sevinmezdim.? dedi.

Her yaptıkları işi ?bizim diye değil, ülkemizin en güzeli' olsun diye yaptıklarını anlatan Zeki Zorlu, ?Aslında biz öncelikle birer hocayız. Ondan sonra eğitimci, ardından da işvereniz. İş vermek o kadar insanı velisi abisi ve babası olarak kendimizi görüyoruz. Bu nedenle bütün işlerin en iyi olması için çalışıyoruz. Bize elbisesini yıkamayı bilmeyen insanlar geliyor onlara iş verip kendilerine yardımcı olmak zorundayız.? şeklinde konuştu.

?İŞADAMLARI SÖMÜRÜ DÜZENİNİN ELEMANLARI DEĞİL?

Bazı nedenlerden dolayı işadamlarının çok iyi gözükmediğini anlatan Zorlu ?Belki işadamları ülkemizde sömürü düzeninin elemanları olarak görülebilir. Ama hayır, işadamları ne yaparsa yapsın eğer ki bir taşın üzerine bir taş koyup bir kişiye ekmek verebiliyorsa, o hayatta ne güzel bir şeydir.? dedi.

Hayatta en çok korktuğu şeyin çalışanlarının kendisi yüzünden ailelerine ekmek götürememesi olduğunu anlatan Zeki Zorlu, ?Krizlerde en çok korktuğum şey acaba bunların paralarını bir iki gün geciktirirsek bunlar sıkıntı yaşar mı? Acaba bunların çocukları ne yapar, okul harçlığı istediği zaman babası ?yok' derse ne olur? ?Beni işten çıkardı patron' dediği zaman ailesi ne olur? Ben ne olurum? Bu insanları başımıza topladık ama 'acaba nerede hata yaparız da bu insanları sıkıntıya sokarız?' diye düşünür, korkarım.? şeklinde konuştu.

Aynı zamanda eğitime de destek verdiklerini anlatan Zorlu, ?Aslında biz kendimizi sanayiye adadık. Eğitim ise devletin işidir ama biz de elimizden geldiği kadar da buraya da bir taş koymaya çalışıyoruz. Sanayiden geldiğimiz için Türkiye'de teknik elemanın az olduğunu biliyoruz. Ayrıca düz liselerin çok olduğunu biliyoruz. Düz liseyi bitirip meslek sahibi olamıyorlar. Bu nedenle teknik lisenin öneminin bilinci ile bu okulun protokolünü imzalıyoruz. İnşallah sağ olursam bu okulun açılışını da yapmak beni çok mutlu edecektir. Ben olmasam da inşallah ailem devam ettirir.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber