TÜBİTAK, 10. Teknoloji Ödülleri finalistleri açıklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nce (TÜSİAD) düzenlenen ''10.Teknoloji Ödülleri'' yarışmasında 27 proje finale kaldı.

Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmesi için yaratıcı, yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip ürün ve süreçlere verilen ödüller için 192 proje başvurusu yapıldı.

Yarışmanın finalistleri, TÜSİAD Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu Üyesi Şükrü Bozluolcay, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Adlı'nın katıldığı basın toplantısında duyuruldu.

Bozluolcay, yenilikçi ve yüksek katma değerli ürünlerle ihracatta büyük artış sağlanacağını belirtti. Bilgiye dayalı ekonomiye geçişte Ar-Ge yatırımlarının önemine vurgu yapan Bozluolcay, Türkiye'de de Ar-Ge harcamalarının son on yılda artış gösterdiğine dikkati çekti.

TTGV Başkanı Ultav da son 20 yılda inovasyon gücünün, finans, bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinde toplandığını, gelecek 20 yılda da bu sektörlerin önemli olmaya devam edeceğini söyledi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adlı ise bu yılki yarışmaya katılan firmaların yüzde 65'inin KOBİ ve mikro ölçekli olduğunu bildirdi.

Teknoloji ödüllerinin maddi bir destek sağlamadığına, prestij ödülleri olduğuna işaret eden Adlı, bu nedenle KOBİ ve mikro ölçekli firmalarının emeklerinin önemsendiğini anlattı.

Adlı, yarışmaya başvuran 192 projenin, 108'inin başarılı bulunduğunu ancak 27 projenin finale kaldığını açıkladı.

Adlı, finalist projelerinden 20'sinin ürün, 7'sinin de süreç odaklı olduğunu bildirdi.

10. Teknoloji Ödülleri finalistleri ''tubitak.gov.tr'' adresinden ulaşılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber