Yenifakılı'da öğrencilere meyveli süt dağıtılacak

Yozgat Yenifakılı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan programla öğrencilere meyveli, muzlu ve çikolatalı süt dağıtılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenifakılı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Yenifakılı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bülent Yüce, yaptığı açıklamada, kısa süre önce Türkiye genelinde ilköğretim okullarında uygulanan 'öğrencilere ücretsiz süt dağıtım projesi'nin çok güzel bir proje olduğunu ve desteklediklerini söyledi.

Sağlıklı bireyler yetiştirmek ve çocukların dengeli beslenmesine önemli katkı sunacak olan bu projenin önemli olduğunu vurgulayan Yüce, "Bu kapsamda bizler de Yenifakılı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak, 21 Mayıs Pazartesi günü bu yıl ikincisi düzenlenecek olan programla tamamı markalı ve kaliteli olan meyveli, muzlu ve çikolatalı olmak üzere, yaklaşık 2 bin paket sütü Yenifakılı'da bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarına dağıtacağız." dedi.

Boğazlıyan'da süt toplama merkezinin hizmete girdiğini ifade eden Yüce, "Yenifakılı'da günlük 10 bin litre süt toplanmaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekli 4 adet otomatik sağım ünitesi aldık. Sütler tamamen hijyenik bir ortamda, elimiz değmeden toplanıyor. Gıda sektörü artık ülkenin kalkınmasında lokomotif sektör haline geldi. Bu kapsamda, bu yıl uygulamaya konulan süt dağıtım projesini destekliyoruz. Sütün bu şekilde değerlenmesi biz üreticiler açısından çok önemlidir. Ayrıca, süt fiyatlarının istikrarlı bir hale gelmesi gerekir." diye konuştu.

Yenifakılı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak, 200 bin lira devlet desteklemesi aldıklarını söyleyen Yüce, "Bu desteğin 100 bin lirası süt desteği, 2012 yılı hedefimiz ise 350 bin lira. Kooperatife kayıtlı 230 üyemiz var, bunların 150'si aktif üyemizdir. Küçük esnafımız ekonomin belkemiğidir. O yüzden esnafın kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Esnaf, ekonominin adeta barometresi ve toplumun aynasıdır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber