Dadaşkent'te arsa fiyatları tavan yaptı

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde dört yıl öncesine kadar dönümü 30-40 bin liradan satılan arsalar, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla 250 ile 300 bin lira arasında alıcı bulmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dadaşkentte arsa fiyatları tavan yaptı. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede hizmet kalite ve standardının her geçen gün yükseldiğini, bunun da ilçenin cazibesini arttırdığını söyledi. Marka ilçe hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Başkan Cengiz, üç yılda her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gerçekleştirdikleri dönüşüm ve değişim projeleri sayesinde ilçedeki menkul ve gayri mankul fiyatlarının 4 yıl öncesine göre tavan yaptığına dikkat çeken Cengiz, "Aziziye'yi vizyon ilçe yapmak hedefiyle yola çıkmıştık. Üç yılda ciddi mesafe aldık ve ilçemize bir hizmet ufku oluşturduk. Artık geleceğe daha umutlu bakıyoruz. İlçemizi Erzurum'un en gözde yerlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz." dedi.

Daha önce Dadaşkent'te arsaların dönümünün 30-40 bin liradan satıldığını ve evlerin boş kaldığını kaydeden Fatih Cengiz, "Arsaların dönümü 300 bin liraya kadar alıcı bulduğu gibi, ilçede kiralık ev de bulunmuyor. Müthiş bir patlama var. Dadaşkent, Erzurum'un en gözde yerleşim alanı ve parmakla gösterilen bir yaşam merkezi haline geliyor." ifadelerini kullandı.

İlçenin büyümesi ve gelişmesini sağlamak adına yeni imar yolları açtıklarını da hatırlatan Cengiz, geçen yıl yaklaşık 200 bin metrekare imar yolu açıldığını vurguladı. Dadaşkent'in konutlaşmanın merkezi haline geldiğine dikkat çeken Cengiz, "Kurulduğu günden bu yana yılda ortalama 25 ruhsat verilen Dadaşkent'te, 3 yılda 245 ruhsatın verilmesi ilçenin gelişiminin en önemli göstergelerinden birisidir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber