Böbrek nakline gidecek kadın için mehmetçik seferber oldu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yıllardır böbrek bekleyen 5 çocuk annesi 43 yaşındaki Şemsi Fırat için Ankara'dan gelen umutlu haber, üzerine kaymakamlık ve mehmetçik seferber oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yıllardır böbrek bekleyen 5 çocuk annesi 43 yaşındaki Şemsi Fırat için Ankara'dan gelen Umutlu haber, üzerine kaymakamlık ve mehmetçik seferber oldu. Mehmetçik, uçağa yetiştirmek için 5 çocuk annesi Fırat'ı helikopterle köyünden aldı.

Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Şemdinli'de Mehmetçik böbrek bekleyen bir hasta için de seferber oldu. İlçenin Korgan köyüne bağlı Üzümkıran mezrasında böbrek yetmezliği nedeniyle uzun süredir tedavi gören 5 çocuk annesi Şemsi Fırat'a, Ankara Numune Hastanesi'nden sabah saatlerinde telefon açılarak uygun böbrek bbulunduğu müjdesi verildi. Şemsi Fırat'ın gün içerisinde Ankara'da olması durumunda yıllardır beklediği böbrek naklinin gerçekleşeceği yönünde de bilgi alan aile, bunun üzerine İlçe Kaymakamı Mesut Gençtürk'e ulaşarak yardım istedi. Kaymakam Gençtürk de Fırat'ın Van'a helikopterle nakledilmesi için askeri yetkililerle görüştü.

Bunun üzerine harekete geçen Mehmetçik, Fırat'ı yaşadığı mezradan ambulansla alarak 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'na ulaştırdı. Fırat buradan da helikoptere bindirilerek Ankara uçağına yetiştirilmek üzere Van'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber