İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2005 yılı OKS soru ve cevapları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2005 16:54, Son Güncelleme : 16 Eylül 2020 02:29

ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI

12 Haziran 2005 tarihinde yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı A , B Testi ve Cevap Anahtarları

TEST KİTAPÇIĞI A

TEST KİTAPÇIĞI B

Cevap Anahtarı A

Cevap Anahtarı B

NOT : Kitapçıklar ve Cevap Anahtarları PDF formatında yayınlanmıştır. Okumak için Bilgisayarınızda Acrobat Reader'ın yüklü olması gerekir.

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS), saat 12.00'de sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Sınavlar Dairesi Başkanı Oğuz Erbil, sınav ilgili olarak şu ana kadar kendilerine bildirilen herhangi bir sorun olmadığını kaydetti.

Sınavda, Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Yabancı Dil Ağırlıklı liseler, Sağlık Meslek liseleri, diğer bakanlıklara bağlı liseler ve polis kolejlerinde okumak isteyen adaylar ile Devlet Yatılılık ve Bursluluk'tan yararlanmak isteyen toplam 795 bin 292 aday ter döktü.

Sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile yurtdışındaki 8 merkezde, toplam 2 bin 14 okul binasında, 40 bin 3 salonda gerçekleştirildi. Saat 10.00'da başlayan sınav 2 saat sürdü. Adaylara sınavda, yorumlama, ilişkilendirme, analiz etme ve zihinsel becerilerini ölçmeye yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilimler alanlarında, her birinden 25'er olmak üzere toplam 100 soru yöneltildi.

Sınavda ÖSS ile ilgili kurallar geçerli olacak. Kopya çektiği belirlenen adayların sınavları iptal edilecek.

Sınav soruları ve yanıtları bugün basına verilecek. Ayrıca saat 14.00'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden de yayınlanacak.

SONUÇLAR TEMMUZ'DA

Sınav sonuçları 2005 Temmuz ayının son haftasında açıklanacak. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden yayınlanacak.

OKS'de, adayların Türkçe-Matematik (TM) ve Matematik-Fen (MF) puanları hesaplanacak. OKS'yi kazanmak için iki puan türünün en az birinden 160 ve üstünde puan almak gerekiyor.

MF puanı fen liselerine girişte, TM ise diğer okullara girişte esas alınacak.

OKUL TERCİHLERİ SINAVDAN SONRA

Bu yıl getirilen yeni uygulama kapsamında adaylar okul tercihlerini sınavdan sonra yapacaklar. Sınavı kazanan adayların velileri, sınava başvuru döneminde olduğu gibi öğrencinin mezun olduğu ilköğretim okuluna başvuracaklar ve okul tercihlerini internet aracılığıyla yapacaklar.

Tercihler, yerleştirme işlemleri ve kayıtlarla ilgili bilgiler, Temmuz ayında internetten ''e-Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu''nda yayınlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber