Bitlisli işadamlarına kentsel tasarım fikir projeleri tanıtıldı

Sekizartı Mimarlık ve Kentsel Tasarım Mimarları ve Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından Bitlis'in yeni tasarım fikir projeleri iş adamlarına tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda Bitlis'in tarihi dokusunu bozmadan şehir merkezinde bazı noktalara yapılması gereken projeler tartışıldı. Toplantı öncesinde konuşma yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın Bitlisin yeni vizyonunun Bitlis'e hayırlara vesile olmasını dileklerini belirtti.

Alaydın, ?Bitlis İçin ortaya bir vizyon konulmasında geç kalınmış bir şehiriz. 2012 yılına geldik ve daha bir vizyon oluşturamamıştık. Bu anlamda birçok hocamızın ifade ettiği açık müze halinde ki Bitlis İstediğimiz yere gelememiş ve adım bile atılamamış bir pozisyondadır. Ama 3 yıldır biz gayret sarf etmeye başladık. Bitlis'in hayatını kurtaracak en önemli bir proje olan Dere Islah Projesidir. Dere ıslah çalışması ile Bitlis yeni bir imaja kavuşacaktır. 10 Mayıs'ta TOKİ çarşı merkezinde bulunan dere üstünde ki dükkanların ihalesini yaptı. En kısa zamanda çalışmalarımıza başlayacağız.? şeklinde konuştu.

Toplantıya Vali Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren Birçok kurum amiri ve Bitlisli iş adamı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber