Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4 yıldır hastenelerde uygulanan vardiyalı sistemi kademeli olarak kaldırıyor.

Haber Giriş : 10 Eylül 2003 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4 yıldır hastenelerde uygulanan vardiyalı sistemi kademeli olarak kaldırıyor.

Vardiyalı çalışma kapsamına alınan hastanelerden bir kısmında yeterli sayıda uzman hekim ve yardımcı sağlık personelinin bulunmadığı; vardiya görevlisi personelin 08.00-16.00 saatlerinde çalışmaması gerektiği için gündüz hizmetlerinde aksama ve sorunlar olduğu; izin, kongre, görevlendirme gibi nedenlerle personel sayısındaki değişmelerin vardiya hizmetlerinin yürütülmesinde kesintilere neden olduğunu belirleyen Sağlık Bakanlığı, özellikle özel dal hastanelerinde vardiyalı çalışmanın verimli olmadığına karar verdi.

Bu gerekçelerle 80 hastaneden 14'ünde vardiyalı çalışma uygulamasına son verilmesi kararını alan Bakanlık, 3 kurumda ise sadece uzman hekim personel ve hasta talebi yeterli olan branşlarda vardiya sistemine devam edilmesini kararlaştırdı.

HANGİLERİ

Sağlık Bakanlığı, Ankara Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi, İzmir Dr. E. Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesi, İzmir Eğitim Diş Hastanesi, Kayseri Prof. Dr. Ferhan Özmen Doğum ve Çocuk Bakımevi, Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Bakımevi, Manisa Moris Şinasi Milletlerarası Çocuk Hastanesi, Niğde Devlet Hastanesi, Ordu Devlet Hastanesi, Sakarya Toyotasa Acil Yardım Hastanesi, Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi, Tekirdağ Devlet Hastanesi, Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi, Şanlıurfa Devlet Hastanesi, Şanlıurfa Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde vardiyalı sistemi tamamen kaldırdı. Bakanlık, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Aksaray Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi'nde vardiyalı sistemin belirli branşlarda devam etmesini kararlaştırdı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber