Konya'da doktora şiddet iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, başkasına ilaç yazdırma isteği reddedilen bir kişinin, 2 doktor ve 1 hastaya fiziksel ve sözlü saldırı da bulunduğu ileri sürüldü.

Konya'nın merkez Karatay İlçesi Karşehir 37 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana gelen olayda, başkasına ilaç yazdırmak istediği iddia edilen M.K. isteği reddedilince kadın doktor Gülten Öztürk'e küfür ederek bağırdı. Bu sırada yan odadan gelen doktor İlker Kantaş, M.K.'nin önüne geçerek kadın doktora vurmasını engelledi. Doktor İlker Kantaş'ın yakasından tutan şahsın, doktorun gömleğinin düğmelerini koparırken araya giren bir hasta yakınına da saldırdığı iddia edildi. Şahsın, arabasından aldığı demir sopa ile geri döndüğü gören Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının kapıyı kilitlediği, bu sırada gelen polisin şahsı etkisiz hale getirerek gözaltına aldığı öğrenildi.

Doktor Gülten Öztürk, şahsın kendisi başta olmak üzere devlete küfür ederek saldırdığını iddia etti. Yaşadığı anları anlatan Doktor Gülten Öztürk, ?Sakinleştirilmesi olmayan bir hasta profiliydi. Keşke hiç yaşanmasaydı bu olay. Çok üzgünüm? dedi.

Doktor İlker Kantaş ise M.K.'nin kendisine saldırdığı sırada diğer meslektaşları, hastalar ve merkez görevlilerinin olaya müdahale ettiğini dile getirerek, ?Seni de öldüreceğim, seni yaşatmayacağım diyerek bize tehditler savurdu. Arabasından bir şey aldığını görenler silah zannederek kapıyı kilitledi. Çağırdığımız polislerde saldırgan şahsın bizi tehdit ettiği sözleri duydu. Önce özür dileyen şahsın yakınları daha sonra tekrar telefonla arayarak şikayetçi olmamız halinde bizi öldürecekleri yönünde tehditler aldık? diye konuştu.

Meslek örgütleri ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Karşehir 37 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde basın açıklaması yaparak olayı kınadı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Murat Kaya, aile ortamı içinde sağlık hizmetlerinin yürümesini istediklerini dile getirdi. Kaya, ?Başkasına ilaç yazılması gibi bu tür istekte bulunup sağlık personelimize tehditte bulunan bu vatandaşımızı kınıyoruz. Hoşgörülü olmak lazım. Aile ortamı içinde bu sağlık hizmetlerinin yürümesi lazım. Vatandaşlarımızdan isteklerinin yasal çerçeve içinde olmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Mustafa Kalaycı da, saldırıyı kınadı. Kalaycı, Konya'da başkası adına ilaç yazdığı iddiasıyla 40 meslektaşının müfettişlere ifade verdiğini savunarak, hastalardan kendilerini zor durumda bırakacak isteklerde bulunulmamasını istedi.

Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde polis ekibi bekletilirken, M.K.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber